TBMM'de yeni dönem biraz farklı: 'Yapay zeka' dönemi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yapay zeka teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte bu alanda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Yeni dönemde yapay zeka üzerine kapsamlı bir araştırma yapacak bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Kurulacak komisyon, yapay zekanın Türkiye’deki etkilerini incelemek ve geleceğini şekillendirmek için kritik bir rol oynayacak.

KOMİSYONUN YAPISI VE GÖREVLERİ

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, TBMM’deki tüm siyasi partilerden milletvekillerini kapsayacak şekilde oluşturulacak. Komisyon, yapay zeka programlarının güncel durumunu değerlendirecek, bu programların güvenirliğini ve şeffaflık ilkelerine uyumunu araştıracak. Ayrıca, kişisel verilerin korunmasına yönelik alınması gereken önlemler ve kullanıcı hakları konularında da çalışmalar yapacak.

Komisyon, kamu kurum ve kuruluşları, Türkiye'deki yapay zeka şirketlerinin temsilcileri, akademisyenler ve bilişim uzmanları ile iş birliği yaparak bilgi toplayacak. Yapay zeka teknolojilerinin toplumsal etkileri hakkında derinlemesine analizler yapacak olan komisyonun, belirli bir süreyle çalışması planlanıyor.

RAPOR HAZIRLIĞI VE GELECEK ADIMLAR

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’nun kurulması fikri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın Google yetkilileriyle yaptığı bir toplantıda gündeme geldi. Komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra yapay zeka ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayacak. Bu raporun, ilerleyen dönemlerde kanun teklifine dönüşüp dönüşmeyeceği ise daha sonra değerlendirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri