TBMM'nin gündemi bu hafta yoğun: Plan ve Bütçe komisyonu düzenlemeleri Meclis'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 27 Aralık 2023'te alınan "toplanmama kararı" sonrasında, 16 Ocak Salı gününden itibaren haftalık çalışmalarına yeniden başlayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'u, önemli gündem maddelerini ele alacak. Bu kapsamda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) üye seçimi yapılacak. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de Genel Kurul'un gündeminde yer alacak.

Genel Kurul, aynı zamanda bazı uluslararası sözleşmelere ilişkin kanun tekliflerini görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, bu hafta içerisinde çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren bir kanun teklifini ele alması bekleniyor.

Salı ve çarşamba günleri ise TBMM'de grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek. Bu toplantılarda, partilerin güncel konular ve politikalar üzerine görüşlerini dile getirmeleri öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri