Bakan Kacır, toplantıda 2030 yılına kadar Türkiye'deki teknogirişim sayısını 100 bine çıkarma hedefini açıkladı. Bu hedefle birlikte, Türkiye'nin dijital ekonomide sadece pazar olmanın ötesine geçerek, küresel düzeyde ürün ve hizmet ihraç eden bir ülke konumuna gelmesi amaçlanıyor.
"Bizim hedefimiz; Türkiye'den daha fazla Turcorn, daha fazla lider teknoloji girişimi çıkarmak. Küresel dijital ekonomide pazar değil, ürün ve hizmet ihraç eden bir ülke olmak." diyen Bakan Kacır, Türkiye'nin dijital girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi ve uluslararası alanda rekabet avantajı elde etmeyi amaçladıklarını belirtti.
Toplantıda, bulut teknolojileri, fintech, mobil uygulamalar, oyun sektörü, siber güvenlik, yazılım geliştirmeleri, yapay zeka, web3 teknolojileri, girişim sermayesi ve sağlık teknolojileri gibi kritik konular detaylı bir şekilde ele alındı. Sektör temsilcileri, gelişmeleri değerlendirerek ortak stratejiler belirleme fırsatı buldular.
Bakan Kacır, Turcorn 100 programı ile Türkiye'nin teknoloji girişimcilik ekosistemine katkıda bulunacaklarını ve ülkeyi dijital teknolojilerde ileriye taşıyacak adımları atacaklarını açıkladı. Program, Türkiye'nin yetenekli girişimcilerine destek sağlayarak, ulusal ve uluslararası arenada başarılı projelerin hayata geçirilmesine olanak tanıyacak.
AVRUPA GENÇ BİLGİSAYAR OLİMPİYATI VE BALKAN BİLGİSAYAR OLİMPİYATI BAŞARILARI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençlerinin başarılarıyla gurur duyduğunu açıkladı. Gürcistan’ın Kutaisi kentinde düzenlenen 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı ve Slovenya’nın Maribor şehrinde gerçekleşen 30’ncu Balkan Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden öğrencilerin elde ettiği başarıları paylaştı.
Ayrıca, 29 Ekim-03 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 30’ncu Balkan Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye'nin 17 ülke arasında temsil edildiğini belirten Bakan Kacır, Türk öğrencilerin bu yarışmada da 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandığını ifade etti.