TESK Başkanı Palandöken: Cumhuriyet, ülkemizin geleceği için en büyük güvencemizdir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Palandöken, "Cumhuriyet, geleceğimizin teminatıdır; ülkemizin aydınlık yarınları için en büyük güvencemizdir" dedi.

Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden Palandöken, bu tarihi günün anlam ve önemine dikkat çekti. 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, milletin bağımsızlık mücadelesinin ve özgürlük idealinin somutlaşmış hali olduğunu vurguladı. "Cumhuriyet, Türk milletinin en zor koşullarda bile bağımsızlıktan taviz vermeden ilerlediği bir yolun adıdır" şeklinde konuştu.

Palandöken, "Bu zafer, büyük bedeller ödenerek kazanıldı ve her birimizin omuzlarında taşıdığı bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Bugün, Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyet’i korumak ve onun değerlerine sahip çıkmak hepimizin en büyük görevidir" dedi.

ATATÜRK'ÜN EN BÜYÜK ESERİ

Cumhuriyet’in temelinde demokrasi, hukukun üstünlüğü, laiklik ve insan hakları gibi evrensel değerlerin yer aldığını belirten Palandöken, "Cumhuriyet'in değerlerinin güçlenmesi ve toplumda yayılması için hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu ideal, eşitlik, özgürlük ve adaletin bireylerin hayatında yer bulması içindir" dedi.

Gençlerin Cumhuriyet'in önemini anlaması ve bu değerlere bağlı bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Cumhuriyet, geleceğimizin teminatıdır; ülkemizin aydınlık yarınları için en büyük güvencemizdir" dedi.

Palandöken, bu anlamlı günde Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle andıklarını belirtti. "Onların bize bıraktığı bu büyük mirası daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyet, hepimizin ortak değeridir. Bu değerleri korumak ve yaşatmak için birlikte, el ele yürümeye devam edeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri