TESK Başkanı Palandöken: ''Enflasyon düşürülmeli ve israfa dikkat edilmeli''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaz ayında doğalgaza yapılan zamların ardından enflasyonun artacağına dikkat çekti. Palandöken, artan zam oranları ve bu zamların enflasyon üzerindeki etkilerini değerlendirdiği basın açıklamasında, fiyatların düşmesi için üretimin artması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, özellikle yaz döneminde meyve ve sebze fiyatlarının düşmesi beklenirken artış yaşandığını belirterek, "Yaz ayında doğalgaza zam geldi. Bundan sonraki süreçte elektrik, doğalgaz, petrol gibi ürünlere zam yapıldıkça enflasyon muhakkak artar. Ama sorun bu yaz mevsiminde fiyatların düşmemesi ve navlun hizmetlerinin yükselmesi gibi bir durum var." dedi.

''DENGESİZ FİYAT POLİTİKALARI HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR''

Palandöken, özel bir akaryakıt türünün ticari araçlara sağlanamamasının navlun maliyetlerini artırdığını da sözlerine ekledi. Bu durumun yaz aylarında fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşları olumsuz etkilediğini ve dengesiz fiyat politikalarının haksız rekabete yol açtığını belirtti.

Palandöken, yüksek enflasyonun ancak üretim artışıyla kontrol altına alınabileceğini ifade ederek, "Fiyatların gerileyebilmesi için başta üretimin artması lazım ama üretimi artıracak alan kalmadı. Büyükşehirlerin etrafı beton yığını oldu. Tarım arazileri betonlaşma nedeniyle sonlandırıldı," şeklinde konuştu. Ayrıca, şehir nüfusunun artmasıyla kırsal kesimdeki üretici sayısının azalmasına dikkat çekti ve "Tüketici bir toplum haline dönüştük." dedi.

''YAPILACAK TEDBİRLER BELLİ''

Üretimin artırılması için somut adımlar atılması gerektiğini belirten Palandöken, "Lokomotif durumda olan zamların durması lazım. Enflasyon düşürülmeli ve israfa dikkat edilmeli." ifadelerini kullandı. Palandöken, tarımsal desteklerin artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Her gün artan fiyatlar karşısında vatandaş ne yapacağız, esnaf nasıl rafa mal koyacağız, vatandaş nasıl yiyeceğiz diyor. Bunun için yapılacak tedbirler belli." diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri