TESK Başkanı Palandöken: ''Esnaf için uzun vadeli yapılandırma şart''

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik canlanma ve devletin gelirlerini artırmak için uzun vadeli, esnafın ödeyebileceği şekilde bir yapılandırmanın gerekli olduğunu açıkladı.

Yüksek enflasyonun etkisiyle zor günler geçiren esnaf ve sanatkârlar için yeni bir yapılandırmanın şart olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önemli açıklamalarda bulundu.

ESNAFIN AYAKTA KALMASI İÇİN UZUN VADELİ ÇÖZÜMLER GEREKİYOR

Palandöken, esnaf ve sanatkârların mevcut borç yükü altında ezildiklerini ve bu borçların uzun vadeli bir yapılandırma ile çözülmesi gerektiğini belirtti. "Esnafımızın düzlüğe çıkması için daha önce olduğu gibi vergi, trafik cezaları ve SGK prim borçları gibi devlete olan borçlarda kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart. Ama tam tersine insanların hesaplarına bloke koyuluyor." dedi.

BLOKELER EKONOMİYİ TIKIYOR

Palandöken, blokelerin esnafın borçlarını ödeyebilmesini engellediğini ve ekonomide tıkanmalara yol açtığını söyledi. "Esnaf, borçlarını ödemek için paraya ihtiyaç duyduğunda hesaplarındaki bloke kaldırılmıyor. Halbuki bir taksitlendirme olsa insanlar rahat edecek ve borçlarını ödeyebilecekler. Blokeler zaman kaybedilmeden kaldırılmalı." diye ekledi.

FİNANSMANA ERİŞİM ZORLAŞTI

Esnafın finansmana erişiminin giderek zorlaştığını ve bu durumun ciddi mağduriyetler yarattığını ifade eden Palandöken, "Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan esnaf, borcunu ödeyemediğinde sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Devlet, maliyetinin altında kredi veriyordu ve bu krediler esnafa can suyu oluyordu. Ancak bu imkanlar da azaldı." dedi.

DEVLETE KATKI SAĞLAYACAK

Palandöken, yapılandırmanın hem devlete hem de esnafa büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Geçtiğimiz 2023 yılındaki 156 milyar TL'nin çok daha üzerinde bir gelir sağlanabilir. Esnafın mağduriyeti önlenecek ve istihdam canlanacak." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri