TESK Başkanı Palandöken: Esnafın kapsamlı yapılandırmaya ihtiyacı var

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın ekonomik zorlukları aşabilmesi için devlete olan borçlarının kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılmasının şart olduğunu vurguladı.

TESK Başkanı Palandöken, esnaf ve sanatkarların karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm önerilerini paylaştığı basın toplantısında, yüksek enflasyonun iş yapmayı zorlaştırdığını belirtti. "Esnafımız, artan maliyetler ve kiralarla başa çıkmakta zorlanıyor. Ürünlerini yenileyemeyecek duruma geldiler" diyen Palandöken, vergi, trafik ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasının elzem olduğunu söyledi.

HEM DEVLET KAZANIR HEM ESNAF NEFES ALIR

2023 yılı sonuna kadar 156 milyar TL tahsil edilen 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu'na da dikkat çeken Palandöken, "Yeni bir yapılandırma ile hem devlet bütçesine katkı sağlanır hem de esnaf rahat bir nefes alır" ifadelerini kullandı.

YÜKSEK ENFLASYON PİYASADAKİ DENGEYİ BOZDU

Palandöken, yüksek enflasyonun piyasadaki dengeyi bozduğunu belirterek, esnafın müşteri kaybettiğini ve gelirinin azaldığını söyledi. "Uzun vadeli ve ödeme gücüne uygun bir yapılandırma şart. Ancak, bazı durumlarda hesaplara bloke konuluyor. Bu durum esnafı daha da zorlaştırıyor ve ekonomide tıkanmalara yol açıyor. Bu blokelerin bir an önce kaldırılması lazım" diye ekledi.

PİYASADA BİR CANLANMA SAĞLANACAK

Ayrıca, esnafın finansmana erişiminin de zorlaştığını belirten Palandöken, devletin daha önce sunduğu düşük faizli kredilerin artık cazibesini yitirdiğini ifade etti. "Bu nedenle yapılandırma kanunun yeniden gündeme getirilmesi, esnafın borçlarını azaltmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede esnaf, nakit akışını düzenleyerek finansal rahatlık elde edecek ve piyasada bir canlanma sağlanacaktır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri