TESK Başkanı Palandöken'den Kurban Bayramı öncesi uyarı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı tatili öncesinde yola çıkacak vatandaşlara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Palandöken, vatandaşları yolda karşılaşabilecekleri potansiyel riskler konusunda bilgilendirirken, özellikle araç bakımının önemini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, "Uzun yola çıkmadan önce araç bakımları kesinlikle yaptırılmalı. Bayram tatillerinde sıcak havaların etkisiyle trafik kazaları artabiliyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda yaşanan kazaların ardından bu yıl da dikkatli olunmalı. Yolculuk sırasında belirli aralıklarla mola vererek dinlenilmeli" dedi.

''TRAFİK KURALLARINA UYALIM''

Geçmiş yıllarda yaşanan kazaları hatırlatan Palandöken, özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa gibi büyük şehirlerde trafik yoğunluğunun artabileceğini belirtti. Kazaların büyük bir kısmının aşırı hız, geçiş önceliğine uyulmaması ve şerit ihlalleri gibi nedenlerden kaynaklandığını ifade etti.

Palandöken, vatandaşları trafik kurallarına uymaya, özellikle aşırı hız yapmamaya ve yolculuk öncesinde dinlenmiş bir şekilde yola çıkmaya davet etti. "Aracınızın ve yolun kalitesi ne olursa olsun, trafikte acele etmemek ve güvenliği her zaman ön planda tutmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı tatilini keyifle geçirmek isteyen vatandaşların bu uyarılara riayet etmelerinin önemine vurgu yapan Palandöken, geçmiş yıllarda yaşanan acı kazaların bu bayramın neşesini gölgede bırakmaması gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri