THD hemşirelik mesleği adına çağrıda bulundu

Türk Hemşireler Derneği (THD) Başkan Yardımcısı Hülya Bulut, küresel olarak hemşirelerin kritik öneme sahip olduğu bir dönemde, ülkemizde hemşirelerin değer görmemesi ve kaybedilmesinin büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirtti. Hemşirelerin sağlık sistemlerinin temel taşları olduğunu ve sağlık hizmetlerinin kalitesini belirleyen önemli unsurlar olduklarını vurgulayan Bulut, ülkemizde hemşireliğe yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Türk Hemşireler Derneği (THD) Başkan Yardımcısı Hülya Bulut, Ankara Ticaret Odasında (ATO) düzenlenen 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Kongresi’nde muhabirimize açıklamalarda bulundu.

Bulut, açıklamasında hemşireliğe yapılan yatırımın sadece nitelikli sağlık hizmetlerine erişimi artırmakla kalmayacağı, aynı zamanda maliyet etkinliği sağlayarak sağlık sistemlerinin verimliliğini artıracağı vurguladı.

Hülya Bulut, hemşire yoğunluğundaki artışın yaşam süresini artırdığı, küresel hemşire açığının kapatılmasının ise beklenen yaşam süresini uzatacağının bilimsel olarak kanıtlandığını ifade etti.

Bulut'un çağrısı, hemşirelerin değerinin anlaşılması ve hemşireliğe yapılacak yatırımların artırılması yönünde oldu. Karar vericilere, hemşirelerin istihdamına ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine öncelik vermeleri çağrısında bulunan Bulut, hemşirelik eğitimine yapılan yatırımların artırılması ve hemşirelerin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"TOPLUM SAĞLIĞI VE ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN HEMŞİRELİĞE YATIRIM YAPILMALI"

THD Başkan Yardımcısı Hülya Bulut, "Toplum sağlığı, ülkemizin ekonomisi, ortak geleceğimiz için, tasarruf için bir an önce hemşireliğe yatırım yapmak durumundayız. Karar vericilere sesleniyoruz" sözleriyle THD'nin taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • Hemşire istihdamına, hemşirelerin işte tutulmasına, ülkede tutulmasına öncelik veriniz.
  • Hemşirelerin çalışma koşullarını iyileştiriniz.
  • Baskıdan, mobbingden, şiddetten arındırılmış ve iş barışı sağlanmış çalışma ortamları için gerekli önlemleri alınız.
  • İçinde hemşirelerin de yer aldığı tüm sağlık çalışanları için adil, insan onuruna yakışır yaşamı mümkün kılacak bir ödeme sistemi getiriniz.
  • Toplumun sağlık ve bakım gereksinimlerini temel alarak hemşirelik iş gücü planlaması yapınız ve gerekli kaynakları sağlayınız.
  • Hemşirelik eğitimine yatırım yapınız, hemşirelik eğitiminde niteliği gözetiniz.
  • Hemşirelik mevzuatını uygulayınız, güçlendiriniz, hemşire rol ve sorumluluklarımızın tam olarak yerine getirmemizin önündeki engelleri kaldırınız.
  • Bizler sağlık çalışanlarıyız, bilim insanlarıyız, araştırmacılarız, eğitimcileriz ve liderleriz. Bu alanlarımıza saygı duyunuz ve gerekliliklerini yerine getirmemiz için koşulları oluşturunuz, geliştiriniz.
  • Hemşireliğin deneyimli ve güvenilir sesi olarak, 91 yıllık tecrübesiyle toplumuza hak ettiği bakimi sunabilecek nitelikte bir hemşirelik için mücadele eden derneğimizin sağlık politikalarında aktif rol almasını destekleyiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri