Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2'nci iddianamesi reddedildi!

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında hazırlanan 2'nci iddianame, ilk duruşmada reddedildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 572 mağdurun şikayeti üzerine Arnavutluk'ta yakalanan ve Türkiye'ye iade edilen Faruk Fatih Özer dahil 21 kişi hakkında yeni bir dolandırıcılık soruşturması tamamladı. İddianamede, Özer ve 7 şüpheli için 'örgüt lideri', 13 şüpheli için 'örgüt üyesi' ifadeleri kullanıldı. MASAK raporuna göre, mağdurların zararı 94 milyon lira olarak belirlendi ve Özer'e 'suç geliri aklama', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'örgüt kurma ve yönetme' suçlarından toplamda 11 bin 462 yıl hapis cezası talep edildi. İddianame, diğer şüpheliler için de benzer suçlardan farklı sürelerde hapis cezası talep ediyor ve Anadolu 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesine birleştirilmek üzere gönderildi.

DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ İMKANSIZ

Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, ilk duruşmada karar verildiğini belirterek, dosyaların birleştirilmesinin imkansız olduğu gerekçesiyle iddianameyi Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına geri gönderdi. İade kararında, "daha önce zaten mahkeme tarafından karar verilen suçlarla ilgili neden ikinci kez yargılama yapılmasının istendiği anlaşılamadı" denildi.

2'NCİ KEZ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalanıp Türkiye'ye getirildikten sonra tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özer dahil 21 sanık hakkında çeşitli suçlamalar bulunuyor. İddianamede, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Eylül 2023'te Özer'e, 'örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak', 'nitelikli dolandırıcılık', 'mal varlığı değerlerini aklama', 'bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık' suçlarından 11 bin 196 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezası verdi. Mahkeme, diğer sanıklara farklı suçlardan çeşitli hapis cezaları verirken, 16 sanık hakkında delil yetersizliği nedeniyle 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan beraat kararı verdi. Ayrıca, Özer ve diğer sanıkları toplam 26 milyar 615 milyon 25 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Bu süreçte yeni mağdurların ortaya çıkması üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı isimler hakkında 2'nci kez soruşturma başlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri