Ticaret Bakanlığı fahiş fiyata acımadı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Avrupa'dan gelen gurbetçi bir vatandaşın Edirne'deki bir dinlenme tesisinden aldığı ürünün üç katı fiyatına satıldığını sosyal medyada paylaşmasının ardından, işletmede denetim yapıldığını bildirdi.

Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Edirne Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerin detaylarını paylaştı.

Gürcan, "H. Dinlenme Tesisinde, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan denetimde, işletmeye sim kart satışı nedeniyle 14 ürün hakkında tutanak düzenlenmiş ve 7 günlük savunma süresi verilmiştir. Aynı gün, işletmeye ait markette Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde yapılan denetimde ise 35 ürün hakkında fiyat etiketi aykırılığı nedeniyle tutanak düzenlenmiş ve 77 bin lira idari para cezası uygulanacaktır" dedi.

Ayrıca Gürcan, 16 Temmuz 2024'te yapılan bir diğer denetimde, işletmeye Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a aykırı hareket ettiği için 79 bin 230 lira idari para cezası verileceğini ve Fahiş Fiyat Kurulunda işlem yapılarak 1 milyon lira ceza kesileceğini açıkladı.

Gürcan, Bakanlık olarak fahiş fiyatlarla mücadele ve etiket denetimlerini titizlikle sürdüreceklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri