TİGAD'dan tasarruf tedbirlerine sert tepki: "Yerel medya finansı zayıflayacak"

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesine sert tepki gösterdi. Geçgel, kamu kurumlarının Anadolu medyasına verdiği ilan bedellerinin kesilmesi ve gazete, dergi aboneliklerinin iptal edilmesi kararının kabul edilemez olduğunu belirtti.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, "Tasarruf tedbirleri adı altında medyanın gelirlerinin tırpanlanması, doğrudan doğruya medyayı yok etmek demektir. Medya, demokrasinin ve toplumsal bilincin bel kemiğidir. Özellikle yerel medya, halkın sesini duyurabilmesi, gerçekleri ortaya koyabilmesi ve kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirebilmesi açısından hayati bir rol oynamaktadır." dedi.

"YEREL MEDYA KAPANMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA"

Bu tedbirlerin uygulanmasının yerel medyanın finansal yapısını ciddi şekilde zayıflatacağını ve birçok medya kuruluşunun kapanmasına neden olacağını belirten Geçgel, "Anadolu medyasının ayakta kalması, demokrasinin sağlıklı işlemesi için elzemdir. Bu nedenle, alınan bu kararlar derhal geri çekilmeli ve medyanın özgürce faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli tüm adımlar atılmalıdır." diye konuştu.

"MEDYANIN SUSTURULMASI, TOPLUMSAL ŞEFFAFLIĞI ORTADAN KALDIRIR"

"Medyanın görevi, kamuoyunu bilgilendirmek ve kamu adına denetim yapmaktır. Bu görevi engellemek, toplumun bilgiye erişim hakkını gasp etmektir." ifadelerini kullanan Geçgel, bu kararın sadece medya kuruluşlarını değil, aynı zamanda özgür ve bağımsız basına güvenen milyonlarca vatandaşı da mağdur edeceğini belirtti.

"DEMOKRASİYE VURULMUŞ BİR DARBE"

TİGAD olarak, medyanın susturulmasına ve ekonomik olarak zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olduklarını vurgulayan Geçgel, "Bu tür kararların demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu kuvvetle belirtmek istiyoruz. Bu süreçte, tüm medya kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve kamuoyunu, demokrasinin teminatı olan özgür basının yanında durmaya ve bu haksız karara karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz." dedi.

Daha önce de bu konuda birçok kez basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Geçgel, "Eğer bu yanlıştan dönülmezse, bu haksızlığa karşı gerekirse eylem hakkımızı kullanacağız. Gerekirse Ankara’ya kadar yürüyeceğiz. Bu haksızlık son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri