TikTok yasaklandı mı? TikTok Türkiye'den çekilecek mi?

Son günlerde tekrardan gündeme gelen TikTok'un kapatılması için çağrı yapılıyor. TikTok üzerinden yapılan müstehcen yayın ve paylaşımlar sonrasında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman açıklama yaptı. TikTok yasaklandı mı?

Tiktok yasaklandı mı, TikTok Türkiye'de kapatılacak mı soruları son günlerde gündemde yerini koruyor.

TikTok platformu üzerinden yapılan müstehcen yayınlar sosyal medyada gündem oldu. Özellikle küçük yaşlardaki çocukların yoğun olarak zaman geçirdiği TikTok, 'Laz Kızı' ve 'Donsuz Kelly' olayları sonrasında dikkatleri üzerine çekti.

TİKTOK YASAKLANACAK MI?

Konu hakkında konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok'un yasaklanıp yasaklanmayacağı sorusuna cevap verdi.

Yayman gerçekleştirdiği açıklamada bu tarz dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısına aykırı, ahlaka, kültüre, çocuklara ve kadınlara yönelik uygunsuz paylaşımları kınadıklarını, lanetlediklerini dile getirerek, lisans iptali hakkında konuştu.

Tik Tok’un Türkiye ve Avrasya Tik temsilcisi Emir Gelen'in 7 Aralık'ta TBMM Dijital Mecralar Komisyonuna gelerek açıklama yapacağını belirten Yayman, dijital mecralarla ilgili ciddi çalışmalarının olduğunu söyledi. Yayman, bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali üzerinde de çalışmalarının olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri