TKV neler yapıyor? | Ramazan boyunca görme engelliler için iftar yemeği devam edecek!

Türkiye Körler Vakfı Başkanı Belma Yılmazyiğit, vakfın faaliyetlerini ve etkinliklerini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Türkiye Körler Vakfı Başkanı Belma Yılmazyiğit, mimarlık alanında kariyerine 1978'de başladığını belirterek, o zamandan bu yana hem devlet hem de özel sektörde çeşitli görevler üstlendiğini ifade etti. Ayrıca, 1995 yılında kurduğu Prefi Prefabrik Yapı A.Ş.'nin Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu vurgulayan Yılmazyiğit, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer aldığını söyledi.

Fortune Türkiye'nin ‘Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını’ listesinde yer almanın gurur verici olduğunu belirten Yılmazyiğit, 18 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen genel kurulda Türkiye Körler Vakfı Genel Başkanı seçildiğini dile getirdi.

Türkiye Körler Vakfı’nın 1974 yılında kurulduğunu söyleyen Belma Yılmazyiğit, “Dönemin Ankara Valisi Şerif Tüten, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vakıflar Bankası, pek çok akademisyen ve bürokratlardan oluşan tüzel kişiler ve etkin üyeler tarafından kuruldu” dedi.

İSTİHDAMDAN SOSYAL FAALİYETLERE KADAR DESTEK VERİYORLAR

Türkiye Körler Vakfı'nın kuruluş amacını ve faaliyetlerini açıklayan Belma Yılmazyiğit, vakfın görme engellilerin eğitimi, istihdamı, becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal faaliyetlerin desteklenmesi gibi önemli hedefler doğrultusunda çalıştığını belirtti. Yılmazyiğit , vakfın geçmiş deneyimleriyle yeni dönemde yapmayı planladığı çalışmalar arasında, görme engellilere istihdam sağlama ve becerilerini geliştirme faaliyetlerine öncelik vereceklerini vurguladı.

Başkan Belma Yılmazyiğit, ek olarak şunları dile getirdi, “Göz nurunu koruma, körlerin eğitimi ve rehabilitasyonu, istihdam sağlama, becerilerini geliştirme, her türlü sosyal ve kültürel konularda farkındalık yaratmak, gelenek ve görenekler yönünde davranışları geliştirmek ve diğer STK’lar ile iş birliği yapmak üzere bu amaçlara hizmet için ‘gönüllerini’ ortaya koymuş kişilerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vakfımızda geçen senelerin getirdiği bilgi ve birikimimle yeni dönemde yapmayı planladığım çalışmalarda önceliğimiz; Sayın Valimiz, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR, Ankara Ticaret Odası (ATO), Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlar, çeşitli STK’lar ve üniversitelerle işbirliği yaparak görme engellilere istihdam sağlamak ve becerilerini geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktır. Görme engelliler arasında sportif ve sanatsal turnuvalar düzenleyerek, elçiliklerde yapacağımız gelir getirici etkinliklerle; vakfımızın görünürlüğünü arttırmak, yapacağımız farkındalık çalışmaları ile toplumda empati yaratarak bilgi sahibi olmalarını sağlamak, engellilerin hayatını kolaylaştıracak projeler ve 1974 yılında kurulan vakfımızın çok önemsediğimiz 50.yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştireceğimiz değerli davetlilerin katılacağı balo organizasyonu en büyük hedefimiz olacaktır.”

“RAMAZAN BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Ayrıca, Türkiye Körler Vakfı'nın Ramazan ayı boyunca düzenlediği geleneksel iftar yemeği etkinliğine de değinen Belma Yılmazyiğit, bu yıl da 50 görme engelli ve ailelerini iftarda ağırladıklarını söyledi. Etkinliğin 11 Mart'ta başladığını ve 8 Nisan'a kadar devam edeceğini belirten Yılmazyiğit, bu tür etkinliklerin vakfın sosyal sorumluluk projeleri arasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri