TOGG, ilk zammını yaptı

Türkiye'nin Otomobili Togg, T10X modelinde fiyat artışına gitti. En düşük paket fiyatı 1 milyon 207 bin TL olarak belirlendi.

Türkiye'nin Otomobili Togg, T10X modelinde fiyat artışına gitti. En düşük paket fiyatı 1 milyon 207 bin TL olarak belirlendi. Togg tarafından yapılan açıklamada, haziran ayında teslim edilmesi planlanan ancak işlemleri tamamlanmayan araçların bu fiyat değişikliğinden etkilenmeyeceği ifade edildi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen elektrikli araçlara tedarik zincirinde yaşanan maliyet artışları nedeniyle yüzde 27 zam yapıldı. Gelen zamlarla birlikte; 953 bin TL olan Togg T10X modelinin “V1 RWD” standart menzil li versiyonunun fiyatı 1 milyon 207 bin TL’ye çıkarken, standart menzilli “V2 RWD”in fiyatı ise 1 milyon 55 bin TL’den 1 milyon 307 bin TL’ye çıktı.

Togg tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Son dönemde küresel boyutta tedarik zincirinde yaşanan maliyet etkileri ve finansal gelişmelerin ülkemizde yerli üreticileri de etkilemeye başlaması nedeniyle biz de fiyatlarımızı düzenlemek durumunda kaldık. Yeni fiyat listesi 5 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve kendilerine bildirilmiş olan öngörü teslim tarihi en geç Temmuz ve sonrası olan tüm kullanıcılarımızı etkileyecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri