TOGG'un yeni modeli teste çıktı!

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobil markası Togg, 2025'in ilk çeyreğinde piyasaya sunmayı planladığı ikinci akıllı mobilite cihazı T10F'in mühendislik testlerine başladı.

CES 2024'te dünya kamuoyuyla paylaşılan fastback modeli T10F, hem Türkiye'de hem de yurt dışındaki akredite test merkezlerinde güvenlik, dayanım ve aerodinamik testlerden geçiyor. Önümüzdeki dönemde zorlu mevsimsel koşullarda performans testlerine tabi tutulacak olan T10F, Togg'un iddialı hedeflerinin yeni bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

T10F, 2025'TE KULLANICILARLA BULUŞACAK

Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş, T10F’in mühendislik testlerinin başarıyla sürdüğünü belirterek, “Zamanın ruhunu yansıtan bir fastback modeli olan ikinci akıllı mobilite cihazımız T10F’i 2025 yılı ilk çeyrek itibarıyla Türkiye’den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız” dedi. Togg'un, C segmentindeki ilk modeli T10X’in ardından yine aynı sınıfta geliştirilen T10F ile global pazarda daha güçlü bir yer edinmeyi hedeflediğini belirten Karakaş, "Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımıza tüm gücümüz ve hızımızla hedeflerimiz doğrultusunda devam ediyoruz" diye ekledi.

GLOBAL PAZARDA GÜÇLÜ BİR OYUNCU OLMA HEDEFİ

Togg, 2025 yılında T10F’i Türkiye'den başlayarak kullanıcılarla buluşturmayı planlarken, T10X modeliyle elde ettiği başarıyı global pazara taşımaya hazırlanıyor. Özellikle Almanya pazarına odaklanan şirket, bu kapsamda gerekli tüm hazırlıklarını sürdürüyor. Karakaş, Togg'un Gemlik'teki Teknoloji Kampüsü’nde üretime başlamasıyla birlikte, 2023 yılında Türkiye’nin 81 ilinde 19 bin 583 T10X sahibine ulaştığını ve bu başarının global pazara taşınarak küresel rekabette de yer almak istediklerini ifade etti.

STRATEJİK ADIMLAR VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

Karakaş, stratejilerini dünyadaki ve sektördeki gelişmelere göre adapte ettiklerini vurgulayarak, Togg'un akıllı mobilite cihazları, dijital deneyim platformu Trumore, temiz enerji çözümleri Trugo ve yüksek teknoloji şirketi Trutek ile bir değer ağı oluşturduklarını belirtti. Uzun vadeli planlarında milli ve özgün teknolojiler geliştirme konusunda öncü olmayı hedeflediklerini ifade eden Karakaş, 2032 yılına kadar 5 farklı model ve toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planladıklarını açıkladı.

T10F: ÜSTÜN TEKNİK ÖZELLİKLER

Togg T10F, tıpkı T10X gibi uzaktan güncelleme alabilen, internet bağlantılı akıllı yaşam çözümleri sunan bir mobilite cihazı olarak dikkat çekiyor. T10F, 3 farklı teknik versiyon ve iki farklı donanım seçeneğiyle pazara çıkacak. 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten RWD (arkadan itiş) model, iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometre menzillere sahip olacak. 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometre menzil sunmayı hedefliyor. Ayrıca, standart menzilli modelde 52,4 kWh, uzun menzilli modelde ise 88,5 kWh batarya kapasitesi bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri