Topik nedir? İşte meşhur Topik mezesinin tarifi...

6 Eylül Çarşamba günü yayınlanan MasterChef programında yapılan Topik mezesinin tarifi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte topik mezesinin tarifi...

MasterChef programında birçok farklı yemeğe yer verilirken bu defa da ilginç bir meze çeşidi olan Topik yapıldı. Vatandaşlar ise dikkat çeken bu mezenin tarifini araştırmaya başladı. İşte Topik mezesinin malzemeleri ve adım adım yapılışı...

TOPİK MEZESİ NASIL YAPILIR?

Topik mezesi için gerekli olan malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tahin
  • Toz Antep fıstığı

Topik mezesinin yapım aşamaları:

  • Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin.
  • Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
  • 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın.
  • Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın.
  • Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın.
  • Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri