"Toplumsal algıyı yıkacağız"

Geçtiğimiz temmuz ayında kurulan Erkekleri Koruma Derneği, erkeklerin yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek ve kadına yönelik toplumsal pozitif ayrımcılığı bitirmek için kuruldu. Derneğin kurucusu olan Bahri İnceler anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalar yaptı.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, erkeklere yönelik toplumsal baskıyı ve karar vericiler tarafından kadına yönelik pozitif ayrımcılığı yıkmak için derneği kurduklarını söyledi. anadolugazete.com.tr’ye konuşan dernek başkanı İnceler, “Herkese eşit derece adalet bekliyoruz.” dedi.

“ADALETSİZLİĞİ DİLE GETİRİYORUZ”

Derneği kurmasının en büyük sebeplerinden birinin de kendisinin mağduriyet yaşaması olduğunu dile getiren Bahri İnceler, yasalar karşısında erkeklerin yaşadığı adaletsizliği görmesinden dolayı derneği kurduğunu iddia etti. İnceler, “Bu adaletsizliği bir şekilde dile getirmemiz gerekiyordu. Derneğimize şu ana kadar erkekler tarafından pozitif anlamda birçok destek geliyor. Derneği kurduktan sonra gördük ki maalesef erkeklerin derneğe ne kadar çok ihtiyacı varmış. Tabi ki derneği kurduğumuzda ‘erkeklerin korunacak neyi var?’ gibi cümleleri çok duyuyoruz. Bu hiçbir zaman doğruyu yansıtmıyor. Çünkü toplumumuzda her şey kadınlara yönelik endeksli bir şekilde pozitif ayrımcılık yapılıyor.”

“SESİNİ DUYURAMAYANLARIN SESİ OLACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde ana haber bülteninde çıkan bir habere değinen Bahri İnceler, kadın şiddetine maruz kalan bir erkek olduğuna ve kadının söylediği kelimeleri bir erkeğin söylemesi halinde linç edileceğini sözlerine ekledi. İnceler, bir kadının bir erkeğe uygulayacağı şiddeti, erkeğin kadına uygulaması halinde, bunun sonucunda erkeğin psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddete uğrayacağını vurguladı. Derneğe gelen mesajlara yönelik konuşan Bahri İnceler, “Mağduriyetini dile getiremeyen, sesini duyuramayan binlerce insan var. İnanın gelen mesajları tahmin dahi edemezsiniz.” diye tepki gösterdi.

“ANNELİK DE BABALIK DA KUTSAL DEĞİL”

Kendisinin de mağdur konumunda olduğunu ve boşanma aşamasında olan eşinin çocuğunu kendisine göstermediğinin altını çizen Bahri İnceler, “Mağduriyetim noktasında her şey belgelere dayalıdır. Ben çocuğumu görebilmek adına dava açtım. 2 haftada veya bir haftada bir babalık yapmam isteniyor. Bu süre zarfında nasıl babalık yapacağım? Sırf çocuğumla daha fazla vakit geçirebilmek adına Avusturalya’dan buraya geldim ve ikametgâh adresimden tutun, ofis adresime kadar her şeyi mahkemeye sundum. Artık burada yaşıyorum. Çocuğumu sırf daha çok görebilmek adına ama çocuğum gösterilmemeye başladı. 7 aydır çocuğumu göremiyorum. Bu süre zarfında annesi tarafından babasına karşı doldurulan bir çocukla karşı karşıya kalacağım. Bunun psikolojik boyutunu nasıl atlatacağım? Bu nasıl adalet? Yani anneler kutsal, babalar değil mi? Annelik ya da babalık kutsal değil çünkü her anne, anne değil ya da her baba, baba değil. Birçok defa pes etme noktasına geldim ama çocuğum için vazgeçtim. Bunu ve daha fazlasını yaşayan binlerce erkek var.”

“TOPLUMSAL ALGIYI YIKACAĞIZ”

Toplumsal ayrışmanın çocuklar arasında bile olduğun altını çizen İnceler, Dünya Kız Çocukları Ğünü olduğunu fakat erkek çocukları günü olmadığına dikkati çekti. Yetişkinler arasındaki bu durumun çocuklara kadar yansıtılmasına karşı çıktığını savunan Bahri İnceler, “Çocuklar evrenseldir. Çocukları bile ayrıştırıyoruz. Başka bir örnek vermek gerekirse; 18 yaşına gelen bir erkek maalesef sigortadan yararlanamıyorken, kadın yararlanabiliyor. Böyle bir şey olmaması lazım. Ya da herhangi bir başarılı örnekte kadın olduğunda erkekler bunu kutlarken, erkekler bir başarı elde ettiğinde kadınlardan aynı tepkiyi göremiyoruz. Kadınların da aynı şekilde erkekleri desteklemesini bekliyoruz. Erkeğinde iyisi ve kötüsü var. Aynı şekilde kadınların da öyle olduğunu biliyoruz. Bunun ayrımının yapılması gerekiyor. Toplumsal algıyı yıkmanın zor olacağını biliyoruz ama mücadeleye devam edeceğiz. Bunu düzenleyeceğimiz eylemlerle yapacağız.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri