Trabzon'daki taşkın ve heyelanlarda 208 milyon lirayı aşkın zarar tespit edildi

Trabzon'un Araklı, Yomra, Arsin ve Sürmene ilçelerinde yaşanan taşkın ve heyelanların ardından yapılan zarar tespit çalışmalarında, 148 iş yeri, 130 konut ve 87 araçta hasar tespit edildiği, toplam zararın 208 milyon 528 bin 531 lira olduğu açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, 20 Eylül Cuma günü meydana gelen aşırı yağışların sel ve heyelanlara yol açtığı hatırlatıldı. İlk saatlerden itibaren 112 Acil Çağrı Merkezi ve kaymakamlıkların oluşturduğu AFAD merkezlerine 339 ihbar ulaştığı, bu ihbarlara ilgili kurumlar tarafından müdahale edildiği belirtildi.

Açıklamada, olay yerinde 639 personel ve 359 iş makinesi ile kapalı yolların ve dere yataklarının temizlenmesine devam edildiği, 39 mahallenin sel ve heyelandan etkilendiği ifade edildi. Bu süreçte 35 konut, 1 iş yeri ve 3 ahır boşaltıldı. Zarar tespit çalışmalarının sürdüğü, Araklı, Yomra, Arsin ve Sürmene'deki hasarın büyük oranda tamamlandığı bildirildi.

Hasar incelemelerinde 197 yapının durumunun değerlendirildiği; 81'inin hasarsız, 104'ünün az hasarlı, 1'inin orta hasarlı, 7'sinin ağır hasarlı, 2'sinin yıkık olduğu belirlendi. Ayrıca 623 çiftçinin toplam 503 bin 823 metrekare tarım arazisi, 156 bin 110 depo ürünü, 5 tarım makinesi, 3 büyükbaş hayvan ve 15 arı kovanının zarar gördüğü kaydedildi.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yol ve sanat yapılarında meydana gelen hasarların tespit ve onarım çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 298 noktada istinat duvarları, menfezler, beton yollar ve diğer altyapı hasarlarının giderilmesi için planlama yapıldı.

İlçelerdeki telefon ve internet hatlarıyla enerji nakil hatlarında meydana gelen sorunların çözüldüğü ve tüm abonelere yeniden hizmet verildiği bildirildi. Ayrıca Türk Kızılay tarafından bölgeye 600 sıcak çorba, 2 bin 190 öğün yemek ve çeşitli ikramlar ulaştırıldı. Temizlik çalışmaları, AFAD gönüllüleri tarafından 4 okul, 2 cami ve Araklı Devlet Hastanesi'nde tamamlandı. Bölgede sel ve heyelanların etkilerini gidermek için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri