Trafikten men edilmiş binlerce araç ekonomiye kazandırılacak!

AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu 9. Yargı Paketi'nde Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişiklikler öngörüyor. Paket kapsamında, yediemin otoparklarında bekleyen ve trafikten men edilmiş binlerce araç, ekonomiye kazandırılmak üzere satışa çıkarılacak.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, düzenlemeyle birlikte araçların sicilinde bulunan 'satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler' kaldırılarak satış süreçleri hızlandırılacak. Bu düzenleme ile araçların ekonomik değerlerini kaybetmeleri ve sahiplerinin mağduriyet yaşamaları önlenmeye çalışılıyor.

VERGİ, CEZA VEYA PRİM GİBİ BORÇLAR ESKİ SAHİBİNE AİT OLACAK

Yeni düzenlemeye göre, satışı yapılacak araçların tanıtımında eksiklik olan şasi veya motor seri numaraları da düzenleyici kurumlar tarafından tamamlanacak. Satış sonrasında araçların vergi, ceza veya prim gibi borçları eski sahibine ait olacak, böylece yeni sahibi borç yükünden kurtulacak.

Satıştan elde edilen gelirlerin hak sahiplerine beş yıl içinde ödenmesi sağlanacak. Beş yıl içinde hak sahiplerinden müracaat olmaması durumunda ise bu bedeller hazineye irat kaydedilecek.

15 BİN ARAÇ YEDİEMİN OTOPARKLARINDA BEKLETİLİYOR

AK Parti kaynakları, yıllardır bekleyen araçların güneş, kar ve yağmur altında zarar gördüğünü belirterek, bu düzenleme ile araçların ekonomik değerlerini koruma amacı güdüldüğünü ifade etti. Yasa teklifinin etki analizinde ise yaklaşık 15 bin aracın yediemin otoparklarında beklediği vurgulandı.

Son olarak, trafikten men edilmiş ve yediemin otoparklarında bulunan araçların sahiplerine altı ay içinde teslim edilmemesi veya sahiplerine ulaşılamaması durumunda, bu araçların hazineye devredileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri