TSK ve MİT ortaklığında Irak ve Suriye'de PKK'ya ait terör hedefleri vuruldu: 32 hedef başarıyla imha edildi

Türkiye, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik kapsamlı bir hava harekatı düzenledi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), gerçekleştirilen operasyonda PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi amacıyla toplam 32 hedefin başarılı bir şekilde imha edildiğini açıkladı. Harekatın, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Bakanlık, hava harekatlarının Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde yapıldığını vurgulayarak, halk ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etme ve hudut güvenliğini sağlama hedefinde kararlılık sergilendiğini ifade etti. Ayrıca, harekatlar sırasında azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

MSB, terörle mücadelenin tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edeceğinin altını çizerken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin güvenliği için azim ve kararlılıkla çalışacağını belirtti. Operasyon esnasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri