TÜDKİYEB Başkanı Çelik: ''En doğru adres kurban pazarları''

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, vatandaşları kurbanlık alımları konusunda uyardı. Çelik, yaptığı açıklamada, kurbanlık satın almak isteyen herkesi kurban pazarlarına davet etti.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde açıklamalarda bulundu ve yetiştiricilerin bu yıl kurban pazarlarına az sayıda hayvan getirdiğini belirtti.

Bu durumun, pazarlarda beklenen hareketliliğin gerçekleşmemesine sebep olduğunu ifade eden Çelik, vatandaşların alım gücünde yaşanan düşüşün ve marketlerdeki satışların da etkili olduğunu dile getirdi.

''EN DOĞRU ADRES YİNE KURBAN PAZARLARI''

Çelik, "Marketlerdeki çok çeşitli et satışları, kurban pazarlarının hareketlenmesini olumsuz etkiliyor. Ancak kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız için en doğru adres yine kurban pazarlarıdır. Belediyelerimiz gerekli tüm imkanları sağlıyor. Gelin, kurbanlarınızı gönül rahatlığıyla bu pazarlardan alın." dedi.

Pazarlarda satışların bayramın son gününe kadar devam edeceğini belirten Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığının Et ve Süt Kurumu aracılığıyla kalan kurbanlıkları alarak geri gönderilecek hayvanlar için lojistik destek sağladığını da hatırlattı.

''KESİM SIRASINDA HAYVANLARA EZİYET EDİLMEMELİ''

Kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Çelik, "Kurbanlık hayvanların sağlıklı olması ve bir yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ayrıca hayvanların kulak küpesi olması da bir diğer şartımız. Kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmemesi ve çevre temizliğine özen gösterilmesi önem taşıyor." diye konuştu.

Çelik, son olarak, "Ben de kurbanımı pazar yerinden alıp bayramın birinci günü kesmeyi planlıyorum." diyerek vatandaşları sorumlu bir şekilde bayramlarını geçirmeye çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri