Tunceli'de ahırda çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan öldü, 18'i de yaralandı

Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Kaçarlar köyünde meydana gelen yangın, büyük bir felakete yol açtı. Ergün Haydaroğlu'na ait samanlıkta akşam saatlerinde başlayan yangın, hızla büyüyerek bitişikteki ahıra sıçradı. Yangında 16 büyükbaş hayvan hayatını kaybederken, 18 hayvan yaralandı.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ahıra sıçradı. Olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü, kent merkezinden itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na ait 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da yangına tazyikli su ile müdahale etti. Çevredeki vatandaşlar da traktörleriyle söndürme çalışmalarına katıldı.

Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangında 16 büyükbaş hayvan telef oldu ve 18 hayvan yaralandı. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için detaylı bir inceleme başlatıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de yangınla ilgili hasar tespit çalışması yürütüyor.

HAYVAN SAHİBİ ERGÜN HAYDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Yangından büyük zarar gören hayvan sahibi Ergün Haydaroğlu, yangına müdahale ederken ağabeyinin de yanma tehlikesi atlattığını belirtti. Yaşadığı büyük kaybı ve zorlukları dile getiren Haydaroğlu, şunları söyledi:

"Emeğim, her şeyim, bütün emeğim gitti. Neredeyse ağabeyim de gidecekti. Hepsi gitti. Hayvancılık kredisi almıştım. Bunların da ödemeleri gelecek, kendimi ayarlamıştım. Evlerin içine girecek durumumuz kalmadı. Engellim var, yaşlım var, küçük çocuklarım var okula giden. Herkes destek olacağını söyledi, onlara güveniyorum. Çalışmaya devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri