Turistik Tatvan Treni yakında hareket edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Tatvan arasında sefer yapacak olan Turistik Tatvan Treni'nin Kurban Bayramı sonrası yolculuklarına başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, trenin 24 Haziran'da Ankara'dan 140 yolcuyla hareket edeceğini belirtti

Turistik Tatvan Treni'nin 28 saat sürecek parkurunu tanıtan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bu trenin ülke turizmine katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Ekspresi'nden sonra Turistik Tatvan Treni'ni de hizmete alıyoruz" dedi.

EV KONFORUNDA SEYAHAT İMKANI

Trenin özelliklerine de değinen Bakan Uraloğlu, yolcuların eşsiz manzaralar eşliğinde nostaljik bir yolculuk deneyimi yaşayacaklarını belirtti. Trenin yataklı vagonlarında ev konforunda seyahat imkanı sunulacağını ve Anadolu'nun güzelliklerini keşfetme fırsatı sağlayacağını söyledi.

Ankara-Tatvan seferinde Elazığ ve Sivas'ta turizm molaları verileceğini aktaran Uraloğlu, bu duraklarda yolcuların bölgenin kültürel ve tarihi zenginliklerini keşfedeceklerini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilen turistik trenlerin, geçtikleri bölgelerin ekonomisine de önemli katkılar sağladığını belirterek, Turistik Tatvan Treni'nin de bu geleneği sürdüreceğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri