Türk Dünyası 6. Bilim ve Kültür Şenliği'ne büyük ilgi

6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği'nin açılışı Ankara Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda bugün yapıldı.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Şenlik, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz şehitlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mehteran takımı gösterisi gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna, 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türk dünyasının dilde, fikirde, işte birlik değerine doğru yolculuğunda çocuklarımızı, yeni icatlar, buluşlar ve insanlığın hayatını kolaylaştıracak projeler yapmaya teşvik ettiklerini söyledi.

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

Tuna, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyerek her zaman huzuru ve barışı temin etmeye çalışmış, zalimin karşısında mazlumun yanında olmuş, cihana yön vermiş bir medeniyetin varisleri olarak bugün de çocuklarımıza bu misyonu vermek ve onlara bunu aktarmak durumunda olduklarını belirtti.

Tuna, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Böyle olursa dünyamız daha yaşanabilir daha huzurlu olacak. Kimse meydanı boş bulup insanlık onurunu ayaklar altına alarak zulüm ve fiillere yeltenemeyecek" dedi.

Tuna, şenliğe 3 kıtadan misafirlerin katıldığını belirterek, "Yurdumuzun 41 ilinden çocuklarımız var. Filistin'den çocuklarımız var. Kazakistan'dan, Özbekistan'dan, Balkanlardaki Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Romanya, Arnavutluk'tan, Kuzey Kıbrıs'tan, Pakistan'dan, Afganistan'dan, uzak coğrafyalardan Can Azerbaycan'dan ve ülkemizin çok değerli köşelerinden kendi çocuklarımız bugün burada hem tatlı bir rekabet içinde projelerini yarışacaklar hem de birbirleriyle tanışacaklar, paylaşacaklar" diye konuştu.

Tuna, şenliğin ülkemiz, milletimiz ve Türk dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi.

Güngör Azim Tuna, Başkent’te yapılan Şenliğe Türk dünyasından ve komşu coğrafyalardan 15 ülkeden ve yurt içinden öğrencinin katıldığını belirterek, "Bu yılki şenliğimizde öğrencilerin hazırladığı bilimsel proje sergilenecek. Projeler, jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Türk dünyası halk dansları gösterisi sunuldu. Gösteri sonrası katılımcılar proje stantlarını gezdi.

''GENÇLER TÜRKİYE'Yİ İLERİYE TAŞIYACAK''

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Dünyası Çocuk Bilim ve Kültür Şenliği'ne katılarak konuşma yaptı. Konuşmasında, gençlerin önemine vurgu yaparak, Türk dünyası ve İslam coğrafyasındaki zorluklara dikkat çekti. Ayrıca, Filistin'deki zulme değinerek, gençlerin ileri teknolojiye hakim olmaları gerektiğini belirtti. Türkiye'nin bilim, kültür ve ekonomi alanlarında attığı adımları övdü ve Türk devletleri arasındaki birliğin güçlenmesini önemsedi. Gençlerin, Türkiye'yi ileriye taşıyacak potansiyele sahip olduğunu ifade etti ve Türk dünyasının birlik içinde daha güçlü olması gerektiğini vurguladı. Program kapsamında sergilenecek bilimsel çalışmaları destekledi ve gençlere rehberlik eden öğretmenlere teşekkür etti.

Şenlik, 22 Kasım'a kadar devam edecek.

ŞENLİKTE NELER VAR?

Şenlikte, Türk dünyasından ve komşu coğrafyalardan gelen öğrencilerin hazırladığı 100'ün üzerinde bilimsel proje sergilenecek. Projeler, jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek.

Şenlikte ayrıca, Türk dünyası halk dansları gösterileri, müzik dinletileri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve yarışmalar düzenlenecek.

Açılışa, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı ve Merkez Valisi Güngör Azim Tuna, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanı Mahir Alay, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, Danıştay üyeleri, Büyükelçiler, STK üyeleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve davetli katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri