Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan'dan önemli açıklama!

Türk Harb-İş Sendikası, üyelerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Ancak Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin bu çalışmalara müdahale etmeye çalıştığını ifade ederek, bu durumu yazılı bir açıklama ile kınadı.

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan, Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin, sendikanın ekonomik zorluklarla mücadele eden üyelerinin durumunu iyileştirmeye yönelik çalışmalarını engellemek için yaptıkları hamlelerden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti.

GENEL MERKEZİN İZNİ OLMADAN AÇIKLAMA YAPILDI

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan, yazılı açıklamasında, 30 Ocak 2024 tarihinde Genel Merkezde gerçekleşen Başkanlar Kurulu toplantısında, son günlerde askeri işyerlerinde çalışan üyelerin yaşadığı sıkıntıları çözmek için atılan adımları anlattıklarını belirtti. Bu adımların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmeleri içerdiğini söyledi. Ancak Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin, Genel Merkezin bilgisi ve izni olmadan Ankara'da basın açıklaması yapma kararı aldığını ve bu kararın üyelerin mağduriyetini giderme sürecini engellemekten başka bir amaca hizmet etmediğini ifade etti. Soydan, uyarılara rağmen Genel Merkezi dinlemeyenlerin, alınacak olumsuz sonuçlardan sorumlu olacağını vurguladı.

KARANLIK ODAKLARIN TALİMATIYLA GERÇEKLEŞTİ

Genel Başkan Soydan, eylem kararının marjinal sol örgütlerin çağrılarıyla hızla destek bulduğunu belirterek, bu durumun eylemin etkisiz kalmasına ve olumsuz sonuçlar doğurmasına neden olabileceğini ifade etti. Ayrıca, ülkede yaşanan saldırılar ve kaos ortamıyla bağlantılı olarak, Eskişehir ve İstanbul şube yöneticilerinin işçileri sokağa çıkarmaya çalışmalarının arkasında hangi güçlerin olduğunu sorguladı. Soydan, bu tür hamlelerin Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkezi'nin onayı olmadan yapılmasının karanlık odakların talimatıyla gerçekleştiği izlenimini verdiğini belirtti.

Soydan, özellikle Eskişehir şube başkanının hangi şer odağının etkisi altında olduğunu sorgulayarak, üyelerini bu tür eylemlere katılmamaları konusunda uyardı. Soydan, üyelerinin kötü niyetli kişilerin amaçlarına alet olmamaları ve dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri