Türk Hava Yolları uçağı türbülansa girdi: 6 kişi yaralandı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan Taipei'ye gerçekleştirdiği TK24 sefer sayılı uçuş sırasında türbülansa giren uçakta 4 yolcu ve 2 kabin ekibi olmak üzere toplam 6 kişi hafif yaralandı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Tayvan'ın Başkenti Taipei'ye doğru yola çıkan uçağın, inişe yaklaşık iki saat kala olumsuz hava koşulları nedeniyle türbülansa maruz kaldığını bildirdi.

Uçakta 214 yolcu ve 17 kişilik uçuş ekibi bulunduğunu belirten Üstün, yaralanan yolcu ve kabin ekibinin sağlık durumunun hafif olduğunu ve uçağın Taipei Songshan Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptığını ifade etti. Üstün, "Olayın ardından sağlık ekipleri uçağı karşıladı ve ilk müdahalede ciddi bir bulguya rastlanmadı. İki yolcumuz, talepleri doğrultusunda hastaneye sevk edilmiştir. THY olarak yolcu ve uçuş güvenliğini her zaman ön planda tutuyoruz ve yaşanan bu olaydan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Yaralı yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumu yakından takip edilmektedir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri