Türk Hemşireler Derneği: Hemşirelerin ülkede tutulmasına öncelik verilmeli

Türk Hemşireler Derneği (THD) Genel Başkanı Azize Atlı Özbaş, hemşirelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve mesleki sorunlarının çözümü için önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

THD'nin Cumhuriyet'in ilk derneklerinden biri olduğunu belirten Türk Hemşireler Derneği (THD) Genel Başkanı Azize Atlı Özbaş, derneğin 90 yıla dayanan tarihiyle hem klinik hem de akademik alanda faaliyet gösterdiğini ve kamu yararına hizmet eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı. THD'nin Türkiye’de hemşireliğin çatı örgütü konumunda olduğunu ifade eden Özbaş, derneğin amacının halkın hak ettiği nitelikte hemşirelik bakımı alabilmesi için hemşirelik mesleğinin niteliğini geliştirmek olduğunu söyledi.

"BÜTÜNLEŞTİREN BİR SAĞLIK SİSTEMİNİ OLANAKSIZ KILAN SORUNLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Özbaş, hemşirelerin karşılaştığı sorunları ve taleplerini de dile getirdi. Hemşirelerin, toplumun hak ettiği güvenli ve kaliteli bakımı sağlayabilmesi için gerekli şartların oluşturulması gerektiğini belirten Özbaş, "Hem hizmeti alan hem de hizmeti sunanı gerçek anlamda doyuran ve bütünleştiren bir sağlık sistemini olanaksız kılan sorunlarla karşı karşıyayız." dedi.

Hemşire istihdamına öncelik verilmesi, hemşirelerin işte ve ülkede tutulmasının sağlanması gerektiğini vurgulayan Özbaş, hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, baskı, mobbing ve şiddetten arındırılmış, iş barışı sağlanmış çalışma ortamlarının oluşturulması gerektiğini söyledi. Adil ve insan onuruna yakışır bir ödeme sisteminin getirilmesi gerektiğini belirten Özbaş, toplumun sağlık ve bakım gereksinimlerini temel alarak hemşirelik iş gücü planlaması yapılması ve gerekli kaynakların sağlanması gerektiğini ifade etti.

"SAĞLIK POLİTİKALARINDA AKTİF ROL ALINMASI DESTEKLENMELİ"

Özbaş, hemşirelik eğitimine yatırım yapılması ve eğitimde niteliğin gözetilmesi gerektiğini, hemşirelik mevzuatının uygulanması ve güçlendirilmesi, hemşirelerin rol ve sorumluluklarını tam olarak yerine getirmesinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Hemşirelerin bilim insanı, araştırmacı, eğitimci ve lider olarak alanlarına saygı duyulması ve uygun koşulların oluşturulması gerektiğini vurgulayan Özbaş, hemşirelerin sağlık politikalarında aktif rol almasının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri