TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’dan önemli açıklamalar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, emekli maaşlarındaki farklar ve asgari ücret konularına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2024'te emekli olanlarla 2025'te emekli olacaklar arasındaki maaş farklarına dikkat çeken Atalay, yılbaşına kadar bu konuda yasal bir düzenleme yapılmazsa önemli kayıplar yaşanacağını belirtti. Atalay, “Yılbaşına 2,5 ay var. Eğer bu kanun değişmezse ciddi kaybımız olacak, ama kanun değişirse sorun ortadan kalkar. Talebimiz, bu durumun sürdürülemez olduğu yönünde” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ FARKLAR BÜYÜK SORUN YARATIYOR

Atalay, emekli maaşlarında oluşan farkların önemli boyutlara ulaştığını vurgulayarak, emekli olacak kişiler arasında 5 bin ila 12 bin TL arasında maaş farkı oluştuğunu ifade etti. "İnsanlar bu parayı niye bıraksınlar? Bu işi enflasyona bağlayamazsınız" diyerek, enflasyonun dengelemeye çalışılmasının ülkeyi daha büyük sorunlara sürükleyebileceğini söyledi.

"ZORDAYIZ, GEÇİNEMİYORUZ" MİTİNGİNE HAZIRLIK

Atalay, 20 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek "Emek Buluşması Mitingi" için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, emeklilerin, asgari ücretlilerin, taşeron işçilerin ve sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek olan mitingde çalışanların sorunlarının dile getirileceğini kaydetti. “Zordayız, geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlenecek mitinge farklı illerden 2 bin otobüsün geleceğini söyleyen Atalay, tüm emekçileri mitinge davet etti.

ASGARİ ÜCRET VE VERGİ ADALETSİZLİĞİ

Atalay, önümüzdeki günlerde başlayacak asgari ücret görüşmelerine de değindi. Asgari ücretle ilgili komisyonun toplanacağını belirten Atalay, "Asgari ücretli önümüzdeki yıl Şubat ayında maaşını alacak, ama biz bu konuyu şimdi konuşmaya başlarsak zamlar da önceden gelir" uyarısında bulundu. Ayrıca, vergide adaletsizlik ve kamu işçileri arasındaki ücret dengesizliği gibi sorunları dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

"KIDEM TAZMİNATINA ALTERNATİF KABUL EDİLEMEZ"

Kıdem tazminatına ilişkin tartışmalara da değinen Atalay, kıdem tazminatına alternatif bir sistemin kabul edilemeyeceğini net bir şekilde vurguladı. "Bu sistemle emeklilik maaşlarında ciddi farklar oluşuyor. 2025’te emekli olacak biri, bir gün farkla maaşında yüzde 35 azalma yaşayabiliyor" diyerek bu konudaki adaletsizliği gündeme getirdi.

Atalay, yetkililere durumu anlatan kapsamlı bir rapor hazırladıklarını ve bu raporu tüm siyasi partilere ve ilgili kurumlara ilettiklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri