TÜRK-İŞ'in 2024 gündemi 'vergi adaleti'

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, 2024 yılında öncelikli gündem maddelerinin vergi adaleti olacağını belirterek, milyonlarca çalışanın yüksek gelir vergisi kesintilerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, enflasyonun çalışanların alım gücünü azalttığını ve sendika olarak tüm çalışanların haklarını koruma amacıyla çeşitli kazanımlar elde ettiklerini vurguladı.

2023'te elde ettikleri başarıları paylaşan Alemdar, geçici işçilerin çalışma sürelerinin uzatılması, kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesinin imzalanması ve asgari ücrete ara zam yapılması gibi önemli konularda çaba harcadıklarını söyledi. Kamudaki taşeron işçilik sorununa karşı büyük bir mücadele yürüttüklerini ve bu çabalarıyla 700 binden fazla taşeron işçinin kadroya alındığını belirtti.

Alemdar, yeni yılda çözülmesi gereken en önemli sorunun yüksek gelir vergisi kesintileri olduğunu vurgulayarak, 2024 yılında vergi adaletini sağlamak için kararlı bir duruş sergilemeyi amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, kamuda kadro bekleyen taşeron işçilerin durumuna da dikkat çekti ve bu konuda mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Sendikanın örgütlenme çalışmalarına vurgu yaparak, AVM'lerde başlattıkları örgütlenme atılımının yeni yılda devam edeceğini söyleyen Alemdar, dünya devi şirketlerde çalışanları sendika güvencesine kavuşturup başarılı sözleşmelere imza attıklarını ifade etti. 2024'te yeni hedeflere odaklanarak büyümeyi sürdüreceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri