TÜRK-İŞ'ten vergi düzenlemelerine yönelik mektup!

TÜRK-İŞ, ücretlilerin temel giderlerinin vergi matrahından indirilmesini ve sosyal yardım kalemlerinin mümkün olduğunca SGK prim matrahına dahil edilmemesini talep etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TBMM'deki parti grup başkanvekillerine vergi düzenlemesiyle ilgili bir mektup gönderdi.

YENİ DÜZENLEMELER YAPILMALI

Mektupta, 2022'den itibaren ücret gelirlerinde asgari ücret kadar olan tutarın gelir vergisinden istisna edilmesine rağmen, bu düzenlemenin ücret gelirlerinin vergilendirilmesindeki adaletsizlikleri çözemediği ifade edildi. Ayrıca, söz konusu istisna tutarının sonraki ayların kümülatif vergi matrahına eklenmesi sonucunda ücret gelirlerinin haksız bir şekilde yüzde 15'lik dilimi daha erken aştığı ve ardından yüzde 20 ve 27'lik dilimlerin daha hızlı bir şekilde vergilendirildiği belirtildi.

Mektupta, Türkiye'de uygulanan istisna uygulamalarında asgari ücret istisnasının haksız ve adaletsiz bir şekilde kümülatif vergi matrahına eklenmesi nedeniyle ücret gelirlerinde ağır vergi yükü oluştuğu belirtildi. Ayrıca, Gelir Vergisi Kanunu'nun 23. maddesine eklenen 18 numaralı bentteki hüküm kaldırılarak, asgari ücret istisnasının vergilendirme dilimlerini etkilememesi gerektiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri