Türk Kızılay’dan Lübnan’dan tahliye edilenlere 'sıcak' karşılama

Türk Kızılay, Lübnan'dan tahliye edilerek Mersin Limanı'na gelen yaklaşık bin kişiye sıcak yemek ve çeşitli ikramlarla destek sağladı. Tahliye edilenler arasında yaşlılar, engelliler ve çocuklar da bulunuyor.

İsrail ile Lübnan arasında artan gerilim nedeniyle tahliye talebinde bulunan Türk vatandaşlarını taşıyan Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki gemi, başarılı bir operasyonla Mersin Limanı'na ulaştı. TCG Bayraktar 558 yolcuyu, TCG Sancaktar ise 378 yolcuyu Türkiye’ye getirdi. Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde yürütülen bu tahliye operasyonu kapsamında Türk Kızılay, gemilerdeki yolculara beslenme desteği sağladı.

Kızılay, Mersin Limanı'na gelen yolculara pasaport kontrolü öncesinde sıcak yemek, içecekler ve atıştırmalıklar sunarak yolcuların temel ihtiyaçlarını karşıladı.

LÜBNAN'DA KIZILAY'IN UZMAN EKİPLERİ GÖREVDE

Tahliye operasyonu sırasında Lübnan’a gıda kolisi, hijyen seti ve barınma malzemeleri gönderen Türk Kızılay, aynı zamanda Beyrut Limanı’na uzman ekipler göndererek bölgede insani yardımların koordinasyonunu sağlıyor. Çatışmaların başlamasının hemen ardından, 25 Eylül’de Türkiye’den gönderilen yardım uçağıyla temel gıda ve hijyen malzemeleri de Lübnan’a ulaştırıldı.

Türk Kızılay, Lübnan'daki insani krizle mücadele etmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ederek, bölgedeki acil ihtiyaçların tespit edilmesi ve karşılanması için faaliyetlerini sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri