Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlere geçit vermiyor: 30 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığının (MSB), haftalık bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamaya göre son bir haftada 30, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise bin 181 terörist etkisiz hâle getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadele kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı. MSB'nin bilgilendirmesinde son bir haftada 30, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 531'i Irak'ın, 650'si Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere bin 181 terörist etkisiz hâle getirildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bugün düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında önemli bilgeler paylaşıldı. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin istatistikleri paylaştı.

BİN 181 TERÖRİST ETKİSİZ

Operasyonlar kapsamında; son bir haftada 30, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 531'i Irak'ın, 650'si Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere bin 181 terörist etkisiz hâle getirildi.

Yerli ve millî savunma sanayi ürünleri ile Silahlı Kuvvetlerinin gücü ve caydırıcılığının her geçen gün daha da artırıldığına dikkati çeken Aktürk, “Gölcük Tersanesi Komutanlığımızda inşa, donatım ve test faaliyetleri devam eden 6 adet denizaltının üçüncüsü olan MURATREİS'in, denizaltı inşa holünden yüzer havuza çekim faaliyeti 7 Haziran'da gerçekleştirilmiştir." dedi.

Bakanlığa bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE A.Ş.) tarafından Cumhuriyet tarihinin ilk obüs ihracatı olacak BORAN'ın, Karapınar Atış Alanında yapılan ‘Sevkiyat Öncesi Test ve Muayene İşlemleri' başarıyla tamamlandığını ifade eden Aktürk, şunları söyledi:

"Bakanlığımıza bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde üretilen 46 adet Vuran aracı Gürcistan'a ihraç edilmiştir. Yine, AIROD/Malezya ile ASFAT arasında A400M, S-70A, CN-235 ve C-130 uçaklarının teknik ve lojistik hizmetlerine ilişkin ‘İş Birliği Çerçeve Anlaşması' imzalanmıştır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri