Türk Tabipler Birliği'nden Yenidoğan Çetesi açıklaması

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul'da özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebekleri sevk eden ve ölümlerine yol açan çeteye dair bir açıklama yaptı.

TTB, bu olayın sağlıkta piyasacı dönüşümün ciddi sonuçlarından biri olduğunu vurgulayarak, çözümün ise kamucu, eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık sisteminde yattığını belirtti.

Açıklamada, "İstanbul’da birçok bebeğin, tıbbi gereklilik olmaksızın bir çete tarafından özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yönlendirildiği, bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ve ailelerden haksız gelir elde edildiği, bazı bebeklerin yoğun bakımda hayatını kaybettiği haberlerini yakından takip ediyoruz," denildi.

TTB, İstanbul Tabip Odası’nın konuyla ilgili bir inceleme başlattığını ve süreci titizlikle yürüttüğünü ifade etti. Ayrıca, olayın hekimlik değerleriyle bağdaşmadığını ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

TTB, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık sistemini çürüttüğünü belirterek, "Sağlık hizmetini sıradanlaştıran, hastaneleri ticarethane haline getiren bu program, halk sağlığına zarar vermekte ve insanlık değerlerini ayaklar altına almaktadır," şeklinde bir çağrıda bulundu.

Açıklamada, halkın eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için koruyucu hekimliğin güçlendirilmesi, sağlık çalışanlarının güvenli koşullarda çalışabilmesi gerektiği vurgulandı. Ülkenin maddi ve insan kaynaklarının bu değişiklikleri gerçekleştirmeye yeterli olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri