Türkiye Cezayir iş birliği artıyor

Cezayir’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'un daveti üzerine Cezayir'e giden ve görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin verimli geçtiğini söyleyerek aralarındaki iş birliğinin adını Yüksek Düzeyli strateji iş birliği olarak değiştirdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin Cezayir'le 10 milyon dolar ticaret hedefi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Geçen sene kırılan rekorun da üstüne çıkarak bu sene sonunda Cezayir ile ticaret hacmimizi 6 milyon dolara çıkacak. 10 milyon dolar hedefimize de ilerleyen yıllarda ulaşacağız." diye konuştu.

Özellikle savunma sanayi projeleri hakkında ticari iş birliği geliştirilebileceğini söyleyen Erdoğan, her iki ülkede de kültür merkezi açılacağını açıkladı.

CEZAYİR'E FİLİSTİN KONUSUNDA TAVRI SEBEBİYLE TEŞEKKÜR

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'dan 'Kardeşim' diyerek bahseden Erdoğan, Cezayir’e Filistin konusunda tavrı sebebiyle de teşekkür ederek İsrail’e yüklendi.

"Doğu Kudüs’ün başkent olduğu bir çözüm kaçınılmaz!" diyen Erdoğan, İsrail’in halkı göçe zorlamasının barbarlık olduğunu da dile getirdi.

Erdoğan ayrıca rehinelerin salınıvermesi için görüşmelerin sürdüğünü belirterek "Çözüm için Türkiye olarak elimizi taşın altına koyuyoruz." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri