Türkiye Emekliler Derneği, TÜİK'e dava açacak!

Seyyanen zam yapılmadan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesine tepki gösteren emekliler, beklentilerin karşılanmadığını ifade ederken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Çankaya Şube Başkanı Ejder Gök, TÜİK'e dava açacaklarını duyurdu.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

3 Temmuz'da açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarına göre emekli maaş zammı belli oldu. Buna göre, memur ve memur emeklileri yüzde 24,73 oranında zam alırken; en düşük emekli maaşı da 12 bin 500 TL oldu. En düşük emekli maaşı Ocak 2024'te 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmıştı.

Kök aylıklarının etkilenmediği 2 bin 500 TL'lik artışa tepki gösteren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Çankaya Şube Başkanı Ejder Gök, "3600 prim gün sayısından emekli olan kişiyle 7200 prim gün sayısından emekli olan kişinin kök aylığı 12 bin 500 TL oldu. Bu adaletsizliktir." dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise "Herhangi bir şekilde seyyanen zam gibi bir durum söz konusu değildir. Biz bütün emeklilerimize bu ay içerisinde enflasyon rakamları noktasında oran neyse, enflasyona ezdirmeme noktasında bu zamları yaptık." ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERİN ÜCRET BEKLENTİSİ

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Sekreteri Ali Rıfat Temel, yüzde 120'nin üzerinde bir ücret artışının sağlanmasını belirtirken Emekli Memur-Sen, en düşük görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki farkın yüzde 50’yi aştığını, 2023 Temmuz ayında verilen seyyanen ödemenin emekli aylıklarına yansıtmasını, ek ödeme başta olmak üzere, bütün gelirleri prime esas kazanca dâhil edilmesini ve 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge'nin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

"YÜZDE 100 REEL KAYBIMIZ VAR"

TÜED Çankaya Şube Başkanı Ejder Gök, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, belirtilen rakamlar üzerine dernek olarak olağanüstü toplantı gerçekleştirdiklerini ve TÜİK'e dava açacaklarını dile getirdi.

Gök, "Bu verileri kabul etmiyoruz. Dernek olarak davamızı açacağız. Emekli gerçekten çok perişan. 2006’da emekli olan kişi 2 emekli maaşı alıyordu, şimdi tek maaş alıyor. Yüzde 100 reel kaybımız var. Kamuda çalışan ve emekli olan vatandaş önceden ev alabiliyordu, şimdi bunlar imkansız. Her türlü kaybımız var. Ele alınacak hiçbir şey kalmadı. Geçinemiyoruz. Çocuklarımızdan yardım alıyoruz. Bu veriler bizi hiç tatmin etmedi. Sadaka gibi bir şey bu." diye konuştu.

"YILLARCA PRİM ÖDEDİK, KARŞILIĞI BU MU?"

Tüm siyasetçilerle görüşeceklerini dile getiren Gök, "Protesto için dışarı çıkmadan önce tüm siyasilerimizle görüşmek istiyoruz. Derdimizi daha fazla anlatacağız. Açız diyoruz. Daha ne söylenebilir ki? Yıllarca prim ödedik, karşılığı bu mu?” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri