Türkiye Foto Muhabirleri Derneği 40. yılını Ata’nın huzurunda kutladı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), 40. kuruluş yıl dönümünü Anıtkabir ziyaretiyle taçlandırdı. 12 Haziran 1984’te kurulan derneğin yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerden oluşan heyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

TFMD Başkanı Rıza Özel ve beraberindeki heyet, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. TFMD Başkanı Özel, özel deftere yazdığı mesajında, tarihi fotoğraflara atıf yaparak şunları kayıt düştü:

Ethem Tem’in Kocatepe sırtlarında çektiği ölümsüz fotoğrafınız, Ali Rıza Tuncay’ın Cumhuriyet'imizin 10. yılında çektiği heyetinizle birlikte Meclis’ten dışarı yürüdüğünüz kareniz, Cemal Işıksel’in Selahattin Giz’in çektiği portreleriniz bugünlere tarihi birer belge olarak taşındı. Sizleri yakından izleyen ustalarımızdan aldığımız inançla ölümsüz Türkiye Cumhuriyeti’nin her anını fotoğraflarla gelecek nesillere aktarıyoruz. Fotoğraflarımızla tarihe belge taşırken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ailesi olarak bizlere bıraktığın Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin daima ileri taşınmasında bu kararlı yürüyüşümüze hiç durmadan, yorulmadan devam edeceğiz. Aziz Atatürk, ‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, Cumhuriyetin hakkıdır’ sözleriniz, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ailesinin her bir ferdinin yüreğinde hissettiği mirasınızdır.

DOLU DOLU 40 YIL

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 12 Haziran 1984’te kurularak Bakanlar Kurulu kararıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernekler” statüsüne erişti. İçişleri Bakanlığı kararıyla adında “Türkiye” ifadesini gururla taşıyan TFMD, ülke genelinde örgütlü yapısı ve üyelerinin desteğiyle sivil toplum örgütleri arasında ulusal ve uluslararası alanda saygın bir yer edinmiştir.

Gazetecilik mesleği ve foto muhabirliği alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Dernek, mesleki haklar ve kazanımlar için 40 yıldır mücadele ediyor.

TFMD, sosyal sorumluluk projeleri, ulusal ve uluslararası çalışmalara katkıları, düzenlediği organizasyonlar ve etkinliklerle adından söz ettiriyor. Dernek, 39 yıldır kesintisiz olarak düzenlediği ‘Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’ ve uluslararası ortaklıkları ile basın meslek örgütleri arasında Türkiye’nin en etkin derneklerinden biri olmayı sürdürüyor. 40’ıncı yılında Antarktika hariç tüm kıtalara sergilerini ulaştırmayı başardı.

"GÖRSEL TARİHİ GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ"

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 40 yıldır aralıksız olarak çalışmalarına devam ediyor. Her yıl üniversitelere taşıdığı sergilerle mesleğin ustalarını gençlerle buluşturan dernek, bu yıl Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Türkiye Güzellikleri Sergisi’ni 15 farklı şehre taşıyarak ülkenin görsel ve kültürel mirasını vatandaşlarla buluşturdu.

1988’den bu yana yayınladığı “Yılın Basın Fotoğrafı” prestij katalogları ve üç ayda bir çıkan “Foto Muhabiri Dergisi” dışında 30’dan fazla saygın yayına imza attı.

Son olarak, 6 Şubat depremlerinde foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafları, “7.7 Unutma” dergisinde toplayarak ülkenin görsel tarihine önemli bir katkı sundu. TFMD, basılı yayınlarıyla foto muhabirlerinin eserlerini geleceğe taşırken gazetecilerin ve meslektaşlarının sesini her alanda duyurmaya devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ VE BÜYÜK ARŞİVİ...

TFMD, Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’ndaki Sıfır Atık kategorisiyle çevre duyarlılığına dikkat çekerken, ‘Ara Güler Özendirme Yarışması’ ile üniversite gençliğini destekliyor. İlkokuldan üniversiteye farklı sosyal sorumluluk projeleriyle gençlerle bir araya gelen dernek, “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi”, “6 Şubat Depremi”, göç, çevre ve spor gibi önemli olayları Türkiye’nin en büyük fotoğraf arşivinde topluyor.

TFMD, güçlü ve örgütlü yapısıyla çalışmalarını sürdürüyor. 40 yıldır olduğu gibi gelecekte de yılmadan ve yorulmadan yoluna devam edecek. Türkiye basın tarihine damga vuran projeleri ve attığı adımlarla TFMD, gelecek nesillere ışık tutmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri