Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal'dan muhtar adaylarına: Vatandaşı aldatmayalım

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kadın muhtar adaylarının sayıca arttığını belirterek, “Kadınların olduğu yerde intizam olur, medeniyet olur. Kadın adaylarımızı destekliyorum.” dedi.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine kısa bir süre kala Başkent Ankara’da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 81 ilde olduğu gibi Ankara’da da kadın muhtar adaylarının sayısı geçen seçimlere göre daha yüksek. Kadınların, yaşadıkları mahallelerine hizmet getirmek için aday olmasını gönülden desteklediğini belirten Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, köy muhtarlığında da kadın adayların olduğunu, yapılabilecek icraatlar peşinden giderek insanların gönülden destek vereceği eylemlerde bulunulması gerektiğini belirtti.

Özünal, 50 bin 300 muhtar içerisinde kadın muhtar sayısının bin küsur olduğunu ve bu sayının yetersiz olduğunu belirterek, “Kadın adaylarımızı teşvik ediyoruz.” dedi.

Kadın adayların zaman zaman olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabildiklerini de dile getiren Özünal, “Bizim artık medenice, demokrat bir mücadeleyle daha iyi hizmet verileceğini, mahallenin geliştirileceğini anlatmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLARA YETKİ VERİLMESİ GEREKİYOR”

Mevcut sistemde muhtarların yaptırım gücünün olmadığını vurgulayan Özünal, "Seçim sonrasında daha çok yetkilerin verilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Muhtarların yetkilerinin artırılması gerekiyor." dedi.

Belediyelerin mahallelere yönelik çalışmalarında muhtarlıklardan beyan almasının önemi üzerinde duran Özünal, yapılacak olan hizmetin ihtiyaca yönelik gerçekleştirilmesinde muhtar bilgisinin alınmasının önemli olduğunu söyledi.

Özünal, "En azından muhtarın komisyonlara katılması gerekiyor. Mahallenin eksikliklerini, mahallilerinin taleplerini aktararak hizmetin daha çabuk ulaşması sağlanmalı. Küçük işleri muhtarın anında yapabilmesi lazım. Ancak bunun için de ayrı bir bütçenin verilmesi gerekiyor." diye konuştu.

"HALKIMIZA HİZMET, SİYASETTEN ÖNEMLİDİR"

Belediye Meclislerin de nüfusu fazla olan mahalle muhtarlarının da yer alması gerektiğini ve bu konudaki taleplerini dile getiren Özünal, "Muhtar, bir partili olmaktan ziyade bağımsız bir şekilde mahalleliyi temsil etmeli. Siyasetçiler bizden elini çektiği zaman biz halka daha fazla hizmet veririz. Bizi bölmeye çalışmasınlar. Halkımıza hizmet, siyasetten önemlidir. Muhtarlar bu bakımdan daha özgür olmalı. Muhtar bir mahalleye, bir köye hizmet vermek istediği zaman siyasetçi bulmaya çalışıyor, belediyeden birini bulmaya çalışıyor. Muhtarın direkt yetkisi ve bütçesi olmalı. Bunun için uğraşacağız." dedi.

MUHTAR ADAYLARINA ÖNERİ

"Ayrıştırmayı sevmiyorum. Toplumda ayrıştırma kutuplaştırma olmamalı." diyen Özünal, "Hem muhtarın hem muhtar adaylarının, ‘ben bunu yapacağım, bunu getireceğim’ demesinler. Onlar, ‘ben bunun için talepte bulunacağım’ demeli. Vatandaşı aldatmayalım. ‘Biz talep edeceğiz, uğraş vereceğiz’ denilmeli çünkü bir yaptırım gücü yok. Kandırmaca yok. Doğrular söylenmeli." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri