Türkiye, sel felaketiyle sarsılan Afganistan'ı yalnız bırakmıyor: 20. İyilik treni Ankara Garından yola çıkacak

Türkiye, sel felaketleriyle mücadele eden Afganistan’a yardım eli uzatmaya devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan 20. İyilik Treni, 21 Mayıs günü Tarihi Ankara Garı’ndan Afganistan’a doğru yola çıkacak. Tren, toplamda 619 ton insani yardım malzemesi taşıyacak.

10 Mayıs 2024’te Afganistan’ın kuzey ve orta kesimlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışların yol açtığı sel felaketlerinde en az 300 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Türkiye, AFAD koordinasyonunda kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bugüne kadar Afganistan’a havayolu aracılığıyla 7 ton sağlık malzemesi, 2 bin adet battaniye ve bin adet gıda kolisinden oluşan 22 ton insani yardım malzemesi gönderdi.

AFAD ve 17 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hazırlanan 600 çadır, gıda, hijyen ve temizlik malzemeleri, yatak ve battaniyeden oluşan toplam 619 ton insani yardım malzemesi, 43 vagon ile 20. İyilik Treni aracılığıyla Afganistan’a sevk edilecek. Yardım malzemelerinin 15-20 gün içerisinde Afganistan’a ulaşması planlanıyor.

Türkiye, 2022 yılında Afganistan’da yaşanan iç karışıklıklar ve geçen yıl meydana gelen depremlerden sonra yaşanan insani krizler karşısında da duyarlılık göstermiş, bugüne kadar 19 İyilik Treni ile toplamda 8 bin 241 ton insani yardım malzemesi göndererek Afgan halkına destek olmuştu. Bu yardımlarla Türkiye, zor zamanlarında Afganistan’ın yanında olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri