Türkiye Tenis Federasyonu ve Türk Kızılayı iş birliği yapacak

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ile Türk Kızılay, kan bağışı, ilk yardım, gönüllü yönetimi ve eğitimi protokolü imzaladı.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ile Türk Kızılay, sağlık ve sosyal sorumluluk alanında önemli bir iş birliğine imza attı. Protokol, kan bağışı, ilk yardım, gönüllü yönetimi ve eğitimi konularını kapsıyor. Tören, TTF Ankara Tenis Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi ve TTF Başkanı Cengiz Durmuş ile Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.

Cengiz Durmuş, Türk Kızılay ile imzalanan protokolün önemine vurgu yaparak, "Bu köklü kuruluşla birlikte yaşamı kolaylaştıracak ve gönüllülük esasını daha etkin hale getirecek projeler gerçekleştirmekten mutluyuz" dedi. Durmuş, ayrıca tenisin yaygınlaşması için farklı faaliyetler düzenlediklerini belirtti ve Türk Kızılay’ın dünya genelindeki yardım çalışmalarını da hatırlattı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, sağlık konusunu daha fazla ön plana çıkarmak istediklerini ifade ederek, geçen yıl 700 binin üzerinde ilk yardım eğitimi verdiklerini belirtti. Yılmaz, bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini ve sağlıklı yaşam için fiziksel aktiviteyi teşvik etmenin önemine dikkat çekti.

Protokol kapsamında, TTF üyelerine yönelik kan ve kök hücre bağışı kampanyaları düzenlenecek, sporcular ve 700 antrenör, ilk yardım eğitimlerinde aktif rol alacak. Ayrıca, olağanüstü durumlar için gönüllü entegrasyon çalışmaları yapılacak ve federasyon üyelerinin afet durumlarında Kızılay ile koordineli çalışması sağlanacak.

Törenin ardından, Durmuş ve Yılmaz, Türk sporuna kazandırılan yeni tesiste tenis oynayarak iş birliğini pekiştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri