Türkiye, tohumculuk sektöründe ihracatçı pozisyonunu koruyor

Türkiye'de yerel tohumların korunması ve kullanılmasını teşvik etmek adına çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Yerel tohumların tarımsal sürdürülebilirliği ve biyoçeşitliliğin korunması için yürütülen çalışmalarla birlikte Türkiye'nin sertifikalı tohumda ihracatçı pozisyonu da korunuyor.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Sertifikalı tohumlar, belirlenen standartlara uygun olarak üretilen, yüksek kaliteli ve verimli tohumlar olarak biliniyor. Bu tohumlar, çiftçilere güvenilir bir tarımsal ürün garantisi sunuyor. Ülkedeki sertifikalı tohum trendi ise yükselişini sürdürüyor. Bu bağlamda, 2016 yılından bugüne kadar sertifikalı tohum ihracatı, ithalat rakamlarının üzerinde seyrediyor.

"AR-GE ÇALIŞMALARINA KAYNAK AYRILMALI"

Türkiye'nin sertifikalı tohumda üretici pozisyonu artarak devam ederken Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer de küresel ısınma ve kuraklığın olumsuz etkileri tohumculuk sektöründe dayanıklılık, verimlilik ve kalite arayışını da her geçen gün daha fazla önemli hale getirdiğini, tohumculukta değişen iklim koşulları dikkate alınarak yapılan bitki ıslahı ve çeşit geliştirme çalışmaları gıda güvenliği açısından da önem arz ettiğini vurguladı.

Yine, Gençer, tohumculuk sektöründe hem gelişimin artırılması için hem de iklim değişikliğine bağlı olarak meydana gelen olumsuz hava durumlarına dayanıklılığın artırılması için AR-GE çalışmalarına da kaynak ayrılması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri