Türkiye Yazarlar Birliğinin "2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"ni kazananlar belli oldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Merkezinde düzenlenen bugünkü basın toplantısında '2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri'ni kazanan isimler açıklandı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, bugünkü toplantıda yaptığı konuşmada yazar, fikir adamı ve sanatçıların değerlendirmesinin yapıldığını; aynı zamanda Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen isimlerin de belirlendiğini açıkladı.

Seçici kurul tarafından iyi eserlerin aranıp bulunması yönündeki gayretin, kamuoyu tarafından takdirle karşılandığını belirten Arıcan, TYB ödüllerinin ülkenin en prestijli edebiyat ödülü haline geldiğini kaydetti.

Musa Kazım Arıcan, ödül alan isim ve eserleri şu şekilde açıkladı:

Hikaye kategorisinde Gülşen Funda 'Yol Deriz Ona' eseriyle, şiir dalında Zeynep Arkan 'Gözleri Olan Hiçbir Şeyi' eseriyle, roman kategorisinde Kaan Murat Yanık 'Sular Üstünde Gökler Altında' eseriyle ödüle layık görüldü.

TV Programı dalında ödül alan isimleri de açıklayan Arıcan, "Yapılan değerlendirmelerde 'Sanatçının Şehri' programı ile TRT 2, TV Belgesel dalında 'Hep 33 Yaşında' adlı belgesel, Kamu Yayıncılık alanında ise Kahramanmaraş Belediyesi ödül almaya hak kazandı." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Vefa Ödülü'ne İrfan Çalışkan, Üstün Hizmet Ödülü'ne ise Kamil Uğurlu, Prof. Dr. Turan Koç ve Belkıs İbrahimhakkıoğlu değer görüldü.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri