Türkiye yeni 5 yılı için sandığa gidiyor!

Türkiye'de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmenler sandık başına gitti. Seçim, 32 ilde saat 07.00'de başladı ve diğer illerde saat 08.00'de başladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına göre, belirli illerde ve ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00'de başladı ve saat 16.00'da tamamlanacak. Diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00'ye kadar devam edecek. Her seçmen, kayıtlı olduğu sandıkta oy kullanacak ve aynı seçim türü için birden fazla oy kullanmak yasak.

OY PUSULALAR TEK ZARFA KONULACAK

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da seçmenler, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanacak.

Büyükşehir olmayan illerde, seçmenler il genel meclisi üyeliği, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık ile ihtiyar heyeti için oy kullanacaklar. Köylerde ise sadece il genel meclisi üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar meclisi için oy verilecek.

Oy pusulaları büyükşehir belediye başkanlığına "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine "turuncu", belediye başkanlığına "mavi", belediye meclisi üyeliğine ise "sarı" renkli olacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak.

SONUÇLAR YAYIN YASAĞI KALDIRILMADAN ÖNCE AÇILMAYACAK

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için seyyar sandıklar oluşturuldu ve bu seçmenler, seyyar sandıklarda oylarını kullanabilecek.

Seçimde büyükşehirlerde, büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Oy verme saatleri 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde ise saat 17.00'den önce oyların sayımına başlanmayacak.

Sandık seçmen listesindeki tüm seçmenler, oylarını kullansalar bile oy verme saatinden önce sandıklar kesinlikle açılmayacak. Sonuçlar YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan önce açıklanamayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri