Türkiye, Yunanistan'a yardım teklifi iletti!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Yunanistan'da devam eden orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermeye hazır olduğunu açıkladı. Bu mesaj, Atina yönetimine resmi olarak iletildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusundaki Varnava bölgesinde etkili olan orman yangını, ciddi hasara yol açmaya devam ediyor. Yangının hızla yayılması sonucu 9 köy ve 2 hastane tahliye edilmek zorunda kaldı. Yunanistan Sağlık Bakanlığı, yangın nedeniyle artan sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilmek için Nea Makri ve Kapandritios'taki sağlık merkezleri ile Atina'daki bazı hastaneleri yüksek alarm durumuna geçirdi.

METEOROLOJİK UYARILAR VE KIRMIZI ALARM

Yunanistan Meteoroloji Dairesi ve hükümet yetkilileri, perşembe gününe kadar sürecek olumsuz hava koşulları nedeniyle halkı artan orman yangınları konusunda uyardı. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DEN YARDIM TEKLİFİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'a yardıma hazır olduklarını ifade eden bir mesaj gönderdi. Yunan yetkililer, teklifi değerlendireceklerini ve gerekmesi halinde Türkiye'den destek isteyeceklerini belirtti.

Türkiye'nin bu yardım teklifini yapabilmesinin, ülkede halihazırda devam eden büyük bir yangının bulunmamasıyla mümkün olduğu kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri