Türkiye'de kültür ve turizm seferberliği

Türkiye, kültür ve turizm zenginlikleriyle dikkat çekerken Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkenin kültürel mirasını koruma ve turizm potansiyelini artırma amacıyla bir dizi önemli çalışma yürütüyor. Bakanlık, tarihî ve kültürel mekânları koruma, restorasyon ve tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Önemli çalışmalara imza atan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Türk sinema endüstrisinden başlayarak kültürel alışverişin ve sanatsal iş birliklerin sürdürülebilirliği açısından temaslarına da devam ediyor.

KÜLTÜR KARMA KOMİSYONU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Türkiye'yi dünya turizminde tanıtmayı amaçlayan ve kültürel alışverişte ilerlemeyi amaçlayan projeler üzerinde çalışmalar gerçekleştiren Dr. Mumcu, son olarak kardeş ülke Azerbaycanlı mevkidaşı Ferid Caferov ile Ankara'da 3. Dönem Türkiye Azerbaycan Kültür Karma Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıyla birlikte, iki ülke arasında kültürel ilişkilerin gelişmesi ve güçlendirilmesi temel alındı.

Hollywood Türk Film ve Drama Günleri

Bakanlık, Türk sinema endüstrisinin de dünyadaki rekabetini artırmak için birçok çalışma yürütüyor. Los Angeles’da gerçekleştirilen 'Hollywood Türk Film ve Drama Günleri' etkinliklerinde 'Atatürk' filminin prömiyeriyle açılışı gerçekleştirilmişti.

ABD'de Filistin bayrağının renklerini taşıyan bir kravat takan Mumcu, burada yaptığı açıklamada sinema sektörüne yapılan desteklerden bahsetti.

TÜRKİYE'NİN ZENGİN KÜLTÜRÜ DÜNYAYA AÇILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekim 2021'de İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan ve her yıl içeriğini daha da zenginleştirerek devam ettirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2023 yılında 11 ayrı ilde düzenlendi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, birçok farklılığı ile dünyada 'tek' olma özelliği taşıyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da 2028 yılına kadar her sene 5 şehir daha eklenerek festival kapsamını 35 şehre çıkarmayı hedeflediklerini, 11 festival sonunda da Uluslararası Festivaller Birliğine başvurulacağını ve bu projeyi uluslararası platformlarda da bilinir hale getirmeyi amaçladıklarını söylemişti.

Tüm bu çalışmalarla Türkiye'nin zengin kültür ve sanat geleneği tüm dünyaya farklı etkinliklerle tanıtılacak, kültürlerarası iletişimde de farklı bir noktaya taşınacak. Dr. Mumcu'nun etkin rol oynadığı çalışmalarda Türk mutfağı da turizme kazandırılıyor.

DÜNYA TURİZMİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği bu çalışmalar, Türkiye'nin kültürel ve turistik çeşitliliğini daha geniş kitlelere tanıtmayı, turizm gelirlerini artırmayı ve ülkenin kültürel değerlerini korumayı amaçlıyor. Bu çabalar, Türkiye'yi dünya turizminde sürdürülebilir ve çekici bir destinasyon haline getirme yolunda önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri