'Türkiye’nin Güzellikleri' Erzurum’da buluştu, ortaya bu kareler çıktı

Türkiye'nin kültürel zenginliklerini sergileyen önemli etkinliklerden biri olan Kültür Yolu Festivallerinin yeni durağı Erzurum oldu.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen sergi, 17-25 Ağustos tarihleri arasında tarihi Erzurum Kalesi önünde ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergide, 30 usta fotoğrafçının objektifinden çıkan 39 eşsiz kare yer alıyor. Bu fotoğraflar, daha önce Almanya’dan ABD’ye, Rusya’dan Güney Afrika’ya kadar 20’nin üzerinde ülkede sanatseverlerle buluşmuştu.

KÜLTÜR VE SANATIN BULUŞMA NOKTASI

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 39 yıldır düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasına 2018 yılında eklenen "Türkiye Güzellikleri" kategorisi, ülkemizin tanıtımına önemli katkılar sunuyor. Her yıl 5 binden fazla eserin katıldığı bu kategoride ödül alan fotoğraflar, dünyanın farklı şehirlerinde sergileniyor. Bu yıl, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Erzurum'da sanatseverlerin beğenisine sunulan bu seçkiler, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kültürel zenginlikleri gözler önüne seriyor.

ERZURUM’UN KALBİNDE KÜLTÜREL BİR DURAK

Sergi hakkında konuşan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri’nin Türkiye’nin sahip olduğu görsel mirasın farklı bölgelere taşınmasına sağladığı katkıya değinerek, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 farklı ülkede, sahip olduğumuz görsel güzellikleri tanıtmak adına beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin 7 farklı bölgesinde birçok şehirde vatandaşlarımızla buluşacak. Adana, Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon, Van ve Nevşehir’in ardından, ülkemizin güzelliklerini yansıtan fotoğrafları bu kez de Erzurum’da vatandaşlar ile bir araya getiriyoruz.” dedi.

FOTOĞRAFLARLA TÜRKİYE’NİN RENKLERİ

Sergide eserleri yer alan isimler arasında, Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam, Tolga Adanalı bulunuyor. Bu sanatçılar, Türkiye’nin dört bir yanından özenle seçtikleri karelerle Erzurumlu sanatseverlere unutulmaz bir görsel şölen sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri