Türkiye'nin ilk uzay yolcusu astronot Alper Gezeravcı hikayesini anlattı

İlk Türk astronot Gezeravcı, sosyal medya hesabından kendini tanıttığı ve uzay yolculuğuna nasıl başladığına dair açıklamalar yaptığı bir video paylaştı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu astronot Alper Gezeravcı, "Adımın önemi yok. İnsanlar için önemli olan ülkesinin geleceğe adım atabilecek kadar kararlı olduğunu hatırlamak ve gökyüzünün sınırlarına kadar değil, uzayın derinliklerine kadar hayal kurabilmektir." dedi.

İlk Türk astronot Gezeravcı, sosyal medya platformlarından kendini tanıttığı ve uzay yolculuğuna nasıl başladığına dair açıklamalarda bulunduğu bir video paylaştı.

Büyükannesinin yanında 5-6 yaşlarında iken ilk kez bir uçak gördüğünü belirten Gezeravcı, bu anıyı büyükannesiyle paylaşarak hemen "o uçağın sürücüsü olmak istediğini" ifade etti.

Gezeravcı, kanatlarla gökyüzünde manevra yapabilmenin kendisini her zaman mutlu ettiğini belirterek, "Şu ana kadar yapabildiğim en fazla 51 bin fitti. Çıplak gözlerimle mavi dünyaya baktığımda nasıl hissedeceğimi gerçekten merak ediyorum. Kanatsız bir uzayda uçabilmek harika bir duygu olacak." dedi.

Uzayın hayallerinin bir parçası olmadığı için belgeseller veya filmlerde uzayla ilgili konuları görünce kendisine bu hayalin başka milletlere ait olduğu yönünde telkinde bulunduğunu dile getiren Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 100. yıl tarihinde uzaya ilk Türk insanını gönderme kararını duyduğu an, bu konuyu ciddi olarak düşünmeye başladığını ve programda seçildiğini açıkladı.

Gezeravcı, görev arkadaşlarıyla yapacakları Ax-3 uçuşuna dair değerlendirmelerde bulunan misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetleri Pilotu Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt'ın övgü dolu sözlerine de videoda yer verildi. Michael Lopez-Alegria, "Alper kibar ve aynı zamanda profesyonel birisi." derken, Walter Villadei, "Alper çok mütevazi ama çok hassas, çok çok eşsiz bir insan." ifadelerini kullandı. Marcus Wandt ise "Çok farklı kültürlerden gelmemize rağmen geçmişlerimiz benzer. Böylece ortak dilimizi bulmak kolay oldu." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri