Türkiye'ye en az vize veren ülkeler belli oldu!

Türkiye'de yaşayan birçok vatandaş iş vizesi ve turist vizesi için çeşitli ülkelere başvuruda bulunuyor. Bazı ülkelerde vize almak kolaylaşırken, bazı ülkelerde de vize reddi yaşanıyor.

Almanya, Türkiye vatandaşlarına yönelik vize reddi oranlarında Avrupa'da başı çekiyor. Türkiye'den Almanya'ya yapılan vize başvurularının yaklaşık yüzde 26'sı reddediliyor. Bu oran, diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında oldukça yüksek. Özellikle iş vizesi için başvuruda bulunan Türkiye vatandaşları büyük zorluklarla karşılaşıyor.

FİNLANDİYA HIZLI VİZE VERİYOR

Karar'ın haberine göre, Finlandiya, Türkiye vatandaşlarına en kolay vize veren ülke olarak öne çıkarken, Avusturya da vize reddi oranının yüksek olduğu ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. Avusturya'dan yapılan vize başvurularında ret oranı yüzde 17,7 olarak belirtiliyor. Öte yandan, İzlanda ve Baltık ülkeleri ile Finlandiya, Türkiye vatandaşlarına vize işlemlerinde daha düşük reddetme oranları ve hızlı işlem süreleri sunuyor.

ALMANYA VİZE REDDİNDE REKOR KIRDI

AB genelinde ortalama yüzde 16 oranında vize reddi alan Türkiye, Almanya’ya yapılan başvurularda yüzde 26,1 oranıyla rekor kırıyor. Almanya'ya her yıl ortalama 260 bin Türkiye vatandaşı vize başvurusunda bulunuyor, ancak önemli bir kısmı kabul edilmiyor.

Almanya, Türkiye vatandaşlarına en çok vize reddi veren ülke olarak Avrupa'da ilk sırada yer alırken, Kosova vatandaşları da yüzde 13,3 oranıyla ikinci sırada bulunuyor. Hint vatandaşlarının vize reddi oranı yüzde 10,5, Çin vatandaşlarının ise yüzde 2,8 oranında kalıyor. Ukrayna savaşında Rusya'ya destek veren Belarus vatandaşlarının vize reddi oranı ise sadece yüzde 0,3.

​​​​​​​

EN AZ VİZE VEREN ÜLKELER İZLANDA, İSVİÇRE VE LETONYA

Avusturya, vize başvurularında Türkiye vatandaşlarına yüksek oranda ret verirken, Hintliler yüzde 19,2 oranıyla en çok vize reddi alan grup olarak öne çıkıyor. Çin vatandaşlarının vize reddi oranı ise yüzde 8,3.

Geçtiğimiz yıl en az vize reddeden ülkeler arasında İzlanda, İsviçre ve Letonya bulunuyor. İzlanda'da vize reddi oranı yüzde 2,2, İsviçre'de yüzde 10,7, Letonya'da ise yüzde 11,7 olarak gerçekleşti.

En kolay vize veren ülkeler arasında yer alan İzlanda, axa Schengen adlı kurumun araştırmasına göre en kolay Schengen vizesi alınacak ülke olarak tespit edildi. Aynı zamanda, Baltık ülkeleri ile Finlandiya'da da Türkiye vatandaşlarına vize ret oranları düşük, vize işlemleri ise daha hızlı yürütülüyor. Almanya vize reddinde başı çekerken, işlemlerin uzunluğu konusunda Fransa ikinci sırada yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri