TUSAŞ saldırısını yapan hainler Türkiye'ye paramotor ile girmiş!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen hain terör saldırısına dair yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamalar ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, teröristlerin Türkiye’ye paramotor kullanarak sızdığı tespit edildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin PKK’nın Suriye’nin Kamışlı bölgesindeki sözde kamplarında eğitim aldığı ortaya çıktı.

Güvenlik kaynakları, teröristlerin Türkiye’ye sızmadan önce sahada keşif yapmadığını, tesisle ilgili bilgileri dijital keşif yöntemleriyle topladığını belirtti. Bu sayede saldırı planlarını detaylandırdıkları ve operasyona hazırlandıkları tespit edildi. Teröristlerden birinin 14 yaşında PKK’ya katıldığı ve Türkiye’ye bir daha giriş yapmadığı, istihbarat raporlarında yer aldı.

KADIN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin kimliğini açıkladı. Yerlikaya, "TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin, PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi" dedi. Her iki teröristin de PKK üyesi olduğu kesinleşirken, terör örgütünün ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırısının arka planı da netleşmeye başladı.

TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELESİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYOR

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri