TUSAŞ Yönetimi ve Bakanlar, terör saldırısı sonrası yaralıları ziyaret etti: Durmadan devam edeceğiz...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da yer aldı.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Demiroğlu, “Biz bu tür saldırılarla herhangi bir yıldırma politikasına boyun eğecek değiliz. Bunu da tüm arkadaşlarımız bu sabah mesai başı yaparak gösterdi, göstermeye devam edeceğiz. Durmadan devam edeceğiz; bu düşüncede 15 bin arkadaşımız var” dedi.

Bakan Işıkhan, yaralıların motivasyonunun yerinde olduğunu belirterek, “Kısa sürede çalışmaya, üretmeye hazırlar. Terör örgütlerine asla taviz vermeyeceğiz. Hedeflerini yerine getirmelerini engelleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yaralılara acil şifalar dileyerek devletin birliği ve beraberliği için sürekli çalışacaklarını vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ise, TUSAŞ çalışanlarıyla bir araya geldiğini ve onların azmiyle daha kararlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. “Savunma sanayimiz için, tam bağımsız Türkiye için yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yaralılarla sohbet ederken gösterilen azmin kendilerini etkilediğini dile getirdi. “Hayatını milli teknoloji hamlesine ve savunma sanayiine vakfetmiş mühendisler için büyük ilham kaynağı oldular” diyen Bayraktar, ülkemizin göklerde bağımsız olması için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Bilkent Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan, saldırı sonrası 8 yaralının hastanede tedavi altında olduğunu, iki hastanın taburcu edildiğini ve bir yaralının durumunun kritik bir şekilde takip edildiğini belirtti. Diğer yaralıların ise kısa sürede taburcu aşamasına geleceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri